Reizen naar Suriname

Suriname is een hele mooie en interessante reisbestemming. De reizen naar Suriname worden ook steeds populairder bij de Nederlandse reizigers. Daarom zijn veel mensene ook op zoek naar handige tips voor een reis naar Suriname. Individuele reizen naar Suriname worden al veel ondernomen maar ook het reizen naar Suriname per groep is mogelijk. Denk jij er ook over na om een reis naar Suriname te boeken, lees dan snel verder waarom dit dé must visit bestemming van 2020 is. Suriname is een prachtig land in Zuid Amerika. Je zal worden verrast door de prachtige natuur, het overheerlijke eten en de kleurrijke dorpjes. Suriname heeft een hele levendige hoofdstad en tegelijkertijd heeft het land ook een hele rustige jungle. Ook heb je er hele mooie kustplaatsen waarbij je watersporten kunt beoefenen. Suriname is dé bestemming voor elke avontuurlijke reiziger die veel verschillende activiteiten wilt combineren tijdens zijn vakantie. Ben je van plan om naar Suriname te reizen, neem dan deze vakantie Suriname tips door. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Tips voor een vakantie naar Suriname: De natuur

  • De natuur is zeer geliefd in Suriname. Het mooiste pareltje van Suriname op het gebied van de natuur is het Amazone regenwoud.
  • Het Amazone regenwoud beslaat een groot gedeelte van Suriname. Je zult door de dichte jungle moeten reizen om de binnenlanden te bereiken. Onderweg zul je genieten van verschillende kleurrijke flora en fauna.
  • Ontdek omringende eilanden zoals het eiland Isadou. Deze ligt in de Suriname Rivier. Hier kun je genieten van prachten palmbomen en parelwitte stranden.
  • Vaar over het Brokopobdo meer. Je zult de omringende imposante bomen van dichtbij kunnen bewonderen en kunnen genieten van de natuur zonder dat je een flinke trektocht hoeft te maken door de bossen.

Tips voor reizen naar Suriname: Cultuur

  • Paramaribo: De hoofdstad Paramaribo is een gezellige en dynamische stad. Het is aan te raden wanneer je Suriname wilt ontdekken om Paramaribo als uitvalbasis te gebruiken. Het is een heel toeristvriendelijke en veilige bestemming. In de hoofdstad kun je ook terecht voor eventuele dokters- en ziekenhuis bezoeken. Ook kun je hier veel hippe en trendy restaurantjes en koffiespots vinden, bioscopen bezoeken, shoppen en uitgaan.
  • Fort Zeelandia: Fort Zeelandia mag je niet overslaan wanneer je Paramaribo bezoekt. Het is een interessante plaats waar je veel kerken en andere religieuze gebouwen kunt vinden. Ook kun je hier, midden in de stad, genieten van prachtige flora en fauna. Een wandeling door de palmentuin is ook een must.
  • Bezoek musea in Paramaribo: Het Koto Museum is het leukste en meest interessante museum van Paramaribo. Hier kun je alles leren over de geschiedenis van Suriname. Het is een heel interactief museum en je kunt er zelf ook veel doen. Je bent omringt door kleurrijke huisjes die elk een eigen verhaal vertellen over het land.

Tips voor een reis naar Suriname: Het klimaat

Suriname heeft een tropisch klimaat. Het is er altijd warm, alle 365 dagen van het jaar! Je kunt bij het inpakken dus al je zomerkleren uit je kast halen en in je koffer stoppen. Ondanks het warme weer moet je ook rekening houden met het regenseizoen. Het kleine regenseizoen valt plaats in december en januari. Het grote regenseizoen valt plaats van eind april tot eind augustus. Daarbuiten is het bijna altijd droog. Wil jij naar Suriname reizen en ben je flexibel qua tijd dan is het aan te raden om te reizen tussen februari en april of tussen half augustus en november.
Kun je Suriname enkel in het regenseizoen bezoeken hou er dan rekening mee dat niet alle activiteiten beschikbaar zijn. Jungletochten en een bezoek brengen aan het Amazone gebied kunnen soms moeilijk zijn omdat bepaalde delen van de natuur worden afgesloten voor toeristen. Door de hevige regenbuien kunnen bepaalde plaatsen in de natuur glibberige gronden hebben waardoor het wandelen er minder veilig wordt. Ook handig om te vermelden in deze tips vakantie Suriname lijst: Neem goede wandelschoenen mee! Schoenen waarmee jij de prachtige Amazone kunt trotseren.

Tips voor Suriname: Het visum

Wanneer je naar Suriname reist en in het bezit bent van een Nederlands paspoort/de Nederlandse Nationaliteit dien je een toeristenkaart aan te vragen. Vanaf april 2019 hoeft dit geen fysieke toeristenkaart meer te zijn maar kun je ook online een elektronische toeristenkaart aan vragen. Dit kun je op verschillende websites doen en hoeft niet meer naar het consulaat van Suriname. Hou er rekening mee dat het verwerken van een aanvraag tot 5 werkdagen kan duren. Je visum is 90 dagen geldig en kost €64.95,-

Vakantie suriname tips: Geld en de taal

Suriname heeft zijn eigen valuta. Je kunt er betalen met de Surinaamse Dollar (de SRD). Het is aan te raden op voorhand al wat dollars mee te nemen zodat je te alle tijde geld in de geldende valuta bij je hebt. Je kunt dit bijvoorbeeld bij het GWK op Schiphol omwisselen. Ook kun je er ter plaatse pinnen. Wist je overigens ook dat de Euro’s zeer gewild zijn in Suriname? Op sommige plaatsen kun je er ook met je euro’s betalen dus neem deze zeker mee.

Qua taal is het simpel: De officiële taal van Suriname is het Nederlands. Het grootste gedeelte van de bevolking spreekt daarom ook gewoon de Nederlandse taal. Er zijn wel uitzonderingen. Je zult merken dat oudere generaties of mensen die ver buiten de stad wonen de taal minder machtig zijn. Een klein beetje kennis van de Engelse taal hebben is daarom zeker aan te raden.

We zijn er van overtuigd dat wanneer je deze handige tips voor een reis naar Suriname zult volgen je er de tijd van je leven zult hebben! Heel veel reisplezier alvast!