Wie tijdens een bezoek aan Azië in Hong Kong terecht komt, is in voor een verrassing. De voormalige britse kolonie is een wereld apart, waar oost en west elkaar ontmoeten. Hier hebben we een paar van de hoogtepunten van Hong Kong voor je op een rijtje gezet. 

De beste vergezichten zijn op Victoria Peak

Met 552 meter is Victoria Peak het hoogste punt van Hong Kong Island. Je kunt te voet, met de bus of met de tram naar boven voor een adembenemend uitzicht over de baai. Ga je rond het einde van de middag, dan ben je in voor een schouwspel. Zodra de zon verdwijnt in de zee aan de horizon en het kleurenpalet in de wolken begint te vervagen, gaan de lichten aan in de vele wolkenkrabbers van de stad. Het vergezicht, waarbij je ’s avonds over de baai uitkijkt, met overal verlichte torenflats, is een must voor het oog. 

Op zoek naar de beste namaak Rolex op Temple Street Night Market

De straatmarkten in Azië zijn een wereld op zich, maar de nachtmarkt van Temple Street mag best apart genoemd worden. Je kunt hier uren dwalen langs marktkraampjes waar de meest uiteenlopende producten worden aangeboden. Net zoals op veel plekken is er genoeg nagemaakte merkkleding en andere luxe kopieën van ’s werelds grootste merken te vinden. Misschien dat je niet in ieder stalletje die niet van echt te onderscheiden Rolex kunt vinden, maar meestal hoef je maar even na te vragen voordat een verkoper je meelokt een winkeltje in, alvorens lades vol nep horloges open te trekken, voor slechts een fractie van de normale prijs

Sailing in the bay

hongkong
hongkong bezienswaardigheden
hong kong highlights

Een ander hoogtepunt dat je niet kunt missen is de zonsondergang  ervaren aan boord van een originele junk. Deze originele houten zeilboten, die al eeuwen heen en weer varen door Victoria Bay, voorheen goederen vervoerend, vandaag de dag meer voor de toerist, zijn een trip bij uitstek. Daarnaast waren er ook piraten die deze schepen gebruikten en de koopvaarders beroofden van hun waar. De beroemdste is de Agua Luna, in het kantonees Cheung Po Tsai, genoemd naar de beruchte 19-eeuwse Chinese piraat die de wateren rond Hong Kong onveilig maakte.  Aan boord kun je genieten van een cocktail, terwijl je de zon aan de horizon in de zee ziet zakken.

hongkong hotspots

Yick Fat gebouw

Hong Kong is een van de meest dichtbevolkte plekken ter wereld. Het staat vierde op de ranglijst met ruim 6500 inwoners per vierkante kilometer. Als je je afvraagt waar ze al deze mensen laten, is het misschien een goed idee om eens te gaan kijken bij het Yik Fat gebouw, een paar metrohaltes van het financiële centrum van Hong Kong vandaan. In het gebouwencomplex, dat in de jaren 60 werd gebouwd, waren oorspronkelijk 2500 appartementen gepland voor 10.000 bewoners. Geschat wordt dat het werkelijke aantal nog een stuk hoger ligt. Bezoek de binnenplaats van het gebouw en tuur omhoog naar de honderden appartementen die op elkaar gebouwd zijn voor een unieke fotospot. 

Ontdek het mysterie van de Man Mo Tempel

highlights hong kong

Op slechts enkele minuten lopen van het financiële hart van Hong Kong, aan de Hollywood Road in het Sheung Wan district, bevindt zich een van de oudste boeddhistische tempels van de stad. De in 1847 gebouwde tempel is gewijd aan de god van de literatuur Man Tai en aan Mo Tai, de god van de oorlog. Het complex bestaat in totaal uit drie delen. De tempel van Man Mo is het grootste van de drie. Het middenblok is Lit Shing Kung, gebouwd voor alle goden uit de hemel. De laatste ruimte wordt Kung Sor genoemd en was waar de dorpelingen vroeger samenkwamen om conflicten en andere zaken te bespreken. De mysterieuze sfeer die je tegemoet komt wanneer je de tempel binnenstapt is te danken aan de vele tientallen wierookbranders in de tempel. Het uitstekend onderhouden houten vakwerk en de vele sculpturen in de tempel maken deze plek compleet. 

hong kong bezienswaardigheden

Wolkenkrabbers turen in het Financial district

hong kong hotspots

Hong Kong is de financiële deur naar economische grootmacht China en daarom een van de belangrijkste financiële centra ter wereld. De vele wolkenkrabbers die de stad van zijn skyline voorzien, zijn gevuld met kantoren van beurshandelaren en investeringsbanken. Wie overdag door de buurt aan de wandel gaat, ziet een drukte van belang, mensen die als mieren die van a naar b bewegen. Uit metro’s, bussen, trams, komen voortdurend mensen die vervolgens weer in de talloze gebouwen verdwijnen. 

hong kong