Peru is voor veel backpackers een populaire bestemming. Voor veel backpackers is Peru te kort om in drie weken te rondreizen. Je kunt dit mooie land onmogelijk in een paar weken helemaal gezien te hebben. Als je naar Peru reist voor een backpack avontuur wil je natuurlijk wel de mooiste en leukste hoogtepunten van het land zien. Peru is een veelzijdig land met aan de ene kant het vochtige Amazone regenwoud, de droge woestijn ertussen en aan de andere kant de besneeuwde bergtoppen van de Andes. Hotspots voor backpackers in Peru op een rijtje.

Lima

Lima is naast de hoofdstad een van de grootste steden van Zuid- Amerika. Voor veel backpackers in Peru, de plek om hun avontuur te beginnen. Deze levendige kuststad ligt aan de Grote Oceaan. Een bezoek aan Lima betekent: heerlijk traditionele Peruaanse gerechten, met een vleugje Chinees. Het nachtleven van Lima telt oneindig veel clubs en barretjes. Tot in de ochtend kun je het bruisende nachtleven van Lima verkennen. Om zoveel mogelijk van Lima en zijn cultuur, de stadsbewoners en de culinaire keuken te genieten, plan dan genoeg dagen in. Bezoek ook de stadsdelen zoals: Barranco en Miraflores.

Cusco en Machu Picchu

Met je backpack route in je zak vervolg je je reis naar de voormalige hoofdstad van het Inca-rijk in Peru, Cusco. De stad heeft een grote historie, waar je de overblijfselen van het oude Inca-rijk kunt aanschouwen. Bezoek de Rainbow Mountain en natuurlijk de Machu Picchu. Gelegen op een hoogte van 2430 meter ligt op de top van de berg de bekende historische ruïne stad, die op de Werelderfgoed van Unesco staat. Deze ‘verloren stad’- uitgeroepen tot een van de Zeven Wereldwonderen -is alleen met de trein of vierdaagse trekking te bereiken. Ook hier zou je zeker genoeg dagen voor moeten inplannen.

hotspots voor backpackers in Peru

Puno en het Titicacameer

De havenstad Puno zit vol mysteries en mythes. Vanaf Puno kun je eilandjes, indianendorpen, tempels en opgravingen bezoeken. Het grootste meer van Zuid- Amerika, het Titicacameer ligt naast het rustige stadje Puno. Op het en rond het meer leven oude volksstammen. Op Isla del Sol, is volgens oude legendes de Zonnengod geboren. Bezoek in Puno het Coca museum en de kathedraal. In de avond klinkt er vrolijke muziek door de straten van Puno en is het vooral gezellig op de terrassen van dit stadje.