Ga je binnenkort jouw zomervakantie boeken of wil je er even lekker last minute tussenuit? Dan is het belangrijk om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zodat je met een gerust hart op reis kunt. Daarnaast wil je natuurlijk dat je in het land waar je naartoe gaat veilig kunt reizen. Hieronder lees je meer over welke landen op dit moment veilig zijn.

Veilige bestemmingen in Europa

In Europa heb je veel veilige gebieden om te reizen. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie reis naar Zuid-Europa maken en genieten van zon, zee en strand. Als je meer van de natuur houdt dan kun je veilig reizen door Groot-Brittannië of Ierland. In de winter zijn Noorwegen, Zweden, en Finland populaire, veilige bestemmingen.

Veilige bestemmingen in Afrika

In tegenstelling tot Europa, heerst er in Afrika meer onrust. Toch zijn er hier ook een aantal bestemmingen die veilig zijn om naar af te reizen. Vooral in het noorden van Afrika is het op dit moment al een aantal jaar onrustig. Hier is het op dit moment dan ook niet altijd veilig voor reizigers. Toch geldt dit niet voor heel Afrika en zijn er veel veilige gebieden zoals bijvoorbeeld Mauritius, Kaapverdië en Zuid-Afrika. Wel loop je ook op deze bestemmingen altijd risico en is het dan ook aan te raden om altijd een doorlopende reisverzekering af te sluiten zodat je verzekerd bent bij ongevallen, schade en eventuele diefstallen.

Veilige bestemmingen in Azië

Azië wordt steeds populairder en een reis naar Azië is dan ook een bijzondere ervaring. In Azië vind je prachtige natuurgebieden en een geweldige cultuur. In het grootste gedeelte van Azië kun je veilig reizen, maar er zijn gebieden die je beter kunt ontwijken. Veilige gebieden in Azië zijn bijvoorbeeld Japan, China of Maleisië. Omdat er in deze landen alsnog risico’s zijn, is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zodat je verzekerd bent bij onverwachte gebeurtenissen.

Veilige bestemmingen in Zuid-Amerika

Net als Europa is ook Zuid-Amerika erg veilig om te reizen. Hier zijn de risico’s wel per land afhankelijk, omdat er in sommige landen bepaalde wijken of gebieden zijn waar je beter niet komen. Zolang je deze gebieden dan ook ontwijkt, is Zuid-Amerika een erg veilige bestemming om te reizen en te genieten van al het natuurschoon en het aangename klimaat.