Treinreizen door Europa met Interrail

Een bijzondere manier om al het moois binnen Europa te ontdekken, is treinreizen met Interrail. Het reizen met Interrail geeft een enorm vrij gevoel; zelf je bestemmingen kiezen en planning maken, terwijl je onderweg geniet van al het moois dat vanuit de trein te aanschouwen is. Met de Interrail pas kan door maar liefst 30 landen binnen Europa gereisd worden. Het reizen met de pas is heel eenvoudig. De pas kan online besteld worden en wordt via de post geleverd samen met een handige flyer met alle informatie die men vooraf en tijdens de reis nodig heeft. Via de gratis Rail Planner app kan men zelfs offline de dienstregeling van alle Europese treinen checken. Erg handig voor onderweg dus. Daarnaast is de app handig voor het reserveren van E-tickets, extra voordelen van Interrail pashouders bekijken, je treinreis visualiseren op een interactieve kaart en treinstations vinden dichtbij je huidige positie.

Verschillende soorten passen

Voor iedereen en voor elke reis is er een geschikte pas te vinden. Inwoners van Europa hebben keuze uit twee soorten passen. Zo is er de Global Pass, die geldig is in 30 landen binnen Europa. Ideaal voor mensen die meerdere landen willen bezoeken tijdens hun reis. Daarnaast is er ook nog de One Country Pass, voor de mensen die willen reizen binnen één land. Een laatste keus bestaat uit het aantal reisdagen. Met de meest uitgebreide pas kan men een maand lang onbeperkt reizen. Maar er zijn ook al passen vanaf 5 reisdagen binnen een periode van 15 dagen. Voor elke reis een voordelige pas dus.
Er wordt qua prijs ook een onderscheid gemaakt in leeftijd. Zo zijn er kortingen voor jongeren tussen de 12 en 27 jaar en voor senioren boven de 60 jaar. Kinderen tot 11 jaar kunnen gratis met een volwassene meereizen. Ook kan men kiezen tussen het reizen in eerste of tweede klas. Voor elk wat wils dus. Alle mensen die geen inwoner van Europa zijn, kunnen reizen met een Eurail Pass.

Het reizen met de Interrail pas is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Zo kan men elkaar tips geven welke plekken de moeite waard zijn om te bezoeken. Helaas zullen er keuzes gemaakt moeten worden, aangezien Europa zoveel moois te bieden heeft, dat het onmogelijk zal worden alles binnen een maand te bezoeken. Om wat inspiratie op te doen geeft het team van Interrail een aantal tips, zoals: de top 10 bestemmingen om te bezoeken in 2018, de top 5 winterbestemmingen, de 10 mooiste en beste treinroutes en een top 10 van minder bekende bestemmingen in Europa. Zelf ik heb in de zomer gereisd vanaf Barcelona, via de kust van Zuid-Frankrijk, naar Italië, door Oostenrijk en Slovenië, met als eindbestemming Berlijn. Een reis en ervaring om nooit te vergeten en die ik iedereen zou aanraden!