Dat het geen gemakkelijk jaar is geweest zal voor iedereen meer dan duidelijk zijn. Als bedrijf heb je moeten inspelen op de voortdurend veranderende maatregelen die werden ingesteld om een verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Persoonlijke ontmoetingen werden een stuk minder, vergaderingen werden online gehouden en binnen je onderneming hebben jullie het werken vanaf thuis zoveel mogelijk proberen te bevorderen. 

Dit heeft natuurlijk de nodige gevolgen met zich meegebracht op de werkvloer. Het is op kantoor nog nooit zo stil geweest. Slechts het hoogst noodzakelijke personeel komt nog naar het werk, maar wie vanaf thuis kan werken, wordt zoveel mogelijk gestimuleerd om vanaf daar zijn of haar werkzaamheden te verrichten. Het heeft een aparte sfeer met zich meegebracht. Het lunchen met collega’s is verleden tijd geworden, het even bijpraten over je laatste projecten tijdens het genieten van een kop koffie is ook niet meer en de laatste vrijdagmiddagborrel is inmiddels al weer maanden geleden. 

Teambuilding zorgt ervoor dat je personeel een hechtere band krijgt

Omdat je er toch zeker van wilt zijn dat je personeel een band voelt met je bedrijf, ben je daarom druk aan het kijken naar de mogelijkheden om volgend jaar iets te kunnen organiseren waarbij je personeelsleden toch weer bij elkaar komen en tijd samen kunnen doorbrengen. Je zit daarom te denken aan speciale personeelsreizen. Een uitstapje voor teambuilding met overnachting behoort dan zeker ook tot de mogelijkheden om op de agenda voor komend jaar te komen. Goede teambuilding komt namelijk je productiviteit alleen maar ten goede.

Er zijn meerdere opties te bedenken voor een dergelijk uitstapje. Je kunt ervoor kiezen om een bedrijfsuitje voor teambuilding in Nederland te organiseren. Dan behoren bijvoorbeeld een roadtrip door Zeeland, een avontuur in de Biesbosch of de Valkenburgse Challenge tot de mogelijkheden. Kies je echter voor een meerdaagse personeelsreis, dan zijn er ook mogelijkheden om de grens over te gaan. Zo behoren een roadtrip in de Balkan, een survivaltocht in Schotland of klimmen in Slovenië tot de mogelijkheden. 

Bedrijfsuitjes worden corona proof georganiseerd om risico’s te beperken

Vanzelfsprekend wordt er in deze periode rekening gehouden met de voortdurende veranderende situatie rond het coronavirus. Alle bedrijfsuitjes die in deze periode worden georganiseerd zijn corona proof. Natuurlijk dienen er wel bepaalde regels in acht te worden genomen. Zo dient iedereen van te voren een test te ondergaan. Mocht je positief testen, dan kun je helaas niet deelnemen. Hetzelfde geldt als je nog in afwachting bent van de resultaten van de test. Als je negatief getest bent, dan kun je natuurlijk wel meedoen. 

Verder worden tijdens de trip de nodige maatregelen in acht genomen. Zo is minimaal 1,5 meter afstand houden ook tijdens een bedrijfsuitje de geldende norm. Je dient daarnaast zorg te dragen voor een goede hygiëne. Was regelmatig je handen, hoesten of niezen doe je in je elleboog, desinfecteer je handen na het bezoek aan het toilet of voor het eten en schud ook geen handen.