Ben jij een natuurmens, vind je het heerlijk om buiten te zijn en heb je nog geen plannen voor de zomervakantie? Dan is kamperen vast en zeker een succes. Je bent de hele dag lekker in de natuur en leeft veel buiten. Naast dat dit gezond is, is dit ook nog eens heerlijk ontspannend. Zeker wanneer je in een land kampeert waar de temperatuur erg aangenaam is. Bij kamperen denken de meesten aan een tent en toch wel een beetje behelpen, maar er zijn nog andere manieren van kamperen, die wat meer luxe bieden voor wie dit wilt.

Glamping

Helemaal hip en steeds populairder! Misschien heb je al weleens van de term Glamping gehoord, doordat er mensen in je buurt ervaring mee hebben. Of heb je het een keer langs zien komen op tv. Deze vorm van kamperen wordt door steeds meer mensen gedaan, omdat het voordelen biedt. Je hebt toch het gevoel dat je kampeert in een tent, zonder de nadelen. Zo hoef je je eigen tent niet op te zetten in de brandende zon, heb je een volledig ingerichte tent tot je beschikking met koelkast en fijne bedden.

Caravan of camper

Ben je avontuurlijk maar houdt je wel van iets meer comfort als in een tent, dan kun je met je eigen caravan of camper gaan als je die hebt. Vaak heb je in een camper wel een douche of een kleine toilet, maar is dit alleen in noodgevallen handig. Fijner is het om de voorzieningen van de camping te gebruiken. Tip: Neem je off the road bike mee op de fietsendrager en ga de natuur verkennen op plaats van bestemming.

Stacaravan huren

Hecht je minder waarde aan het ‘’tentgevoel’’ en wil je toch een volledig ingericht vakantiehuis met vertier voor je kinderen, dan is het huren van een stacaravan ideaal. Deze vaststaande caravan staat op plaats van bestemming voor je klaar en is volledig ingericht. Je hebt je eigen toilet en douche in de caravan en hierdoor net wat privacy. Vooral als je dit belangrijk vindt, is het huren van een stacaravan een prima optie.