Een kinderfeestje organiseren kan soms best een uitdaging zijn. Je wilt natuurlijk dat de kids een onvergetelijke tijd hebben, maar tegelijkertijd ook dat alles veilig en georganiseerd verloopt. Een activiteit die daarbij kan helpen is lasergamen! Hier zijn vier redenen waarom lasergamen de beste optie is voor een kinderfeestje en wat je nodig hebt om te kunnen lasergamen. Lees snel verder!

Wat heb je nodig?

Bij het lasergamen zijn een aantal benodigdheden. Wij geven je een kleine opsomming, maar je kan het lasergamen ook laten organiseren door Bubbelbal!

  • Laserguns: Dit is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van het spel! Zorg ervoor dat je genoeg laserguns hebt voor alle kinderen die meedoen. Je kunt deze huren bij een verhuurbedrijf of kopen bij een speelgoedwinkel.
  • Obstakels: Om het spel spannender te maken, kun je obstakels opzetten waar de kinderen zich achter kunnen verschuilen. Dit kan van alles zijn, zoals kartonnen dozen, opblaasbare objecten of zelfs meubels uit huis.
  • Verlichting: Lasergamen is het leukst als het donker is. Zorg er dus voor dat je een geschikte locatie hebt om te spelen en dat je voldoende verlichting hebt om het spel veilig te houden.
  • Teamkleuren: Verdeel de kinderen in teams en geef elk team een eigen kleur. Dit maakt het gemakkelijker om bij te houden wie bij welk team hoort en wie er nog in het spel zit.
  • Spelregels: Maak duidelijke spelregels en leg deze uit aan de kinderen voordat het spel begint. Vertel ze bijvoorbeeld waar ze wel en niet mogen schieten en wat er gebeurt als ze geraakt worden.
  • Snacks en drankjes: Na al dat rennen en schieten zullen de kinderen vast honger en dorst hebben gekregen. Zorg dus voor voldoende snacks en drankjes om de energie op peil te houden.

Reden 1: Het is veilig

Veiligheid gaat natuurlijk altijd voorop, vooral als het om kinderen gaat. Bij lasergamen worden er geen echte kogels gebruikt, waardoor er geen kans is op ernstig letsel. Daarnaast dragen de kinderen speciale vesten en helmen, waardoor ze goed beschermd zijn tijdens het spel. Ook wordt er altijd toezicht gehouden door ervaren medewerkers die weten hoe ze de veiligheid kunnen waarborgen.

Reden 2: Het is spannend

Kinderen houden van avontuur en spanning. Bij lasergamen kunnen ze hun energie kwijt en hun fantasie de vrije loop laten. Het spel draait om het neerschieten van de tegenstander met behulp van een lasergun. Dit zorgt voor een adrenalinekick en een gevoel van overwinning als je je tegenstander verslaat.

Reden 3: Het is geschikt voor verschillende leeftijden

Lasergamen is geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Zo kunnen jonge kinderen ook meedoen, zolang ze maar groot genoeg zijn om de lasergun vast te houden en het vest te dragen. Bovendien zijn er verschillende spelvarianten mogelijk, waardoor het voor elk kind leuk blijft. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld in teams spelen of juist individueel.

Reden 4: Het is geschikt voor verschillende locaties

Lasergamen kan op verschillende locaties worden gespeeld. Zo kun je het bijvoorbeeld binnen spelen in een speciaal daarvoor ingerichte hal, maar ook buiten in een bos of op een veld. Hierdoor kun je het feestje organiseren op een locatie die voor de kinderen goed bereikbaar is en die past bij het thema van het feestje.