Bestemming Portugal heeft het allemaal: historische steden, wereldberoemde keuken, natuurlijke landschappen en enkele van ’s werelds meest spectaculaire stranden. Reizen in Portugal is de perfecte vakantie voor elk wat wils!Ooit ’s werelds maritieme leider en de langstlevende van de moderne rijken van Europa, heeft Portugal een complexe geschiedenis om te verkennen, naast dramatische geografische landschappen, turquoise stranden, een rijke gastronomie en alle Port en bacalhau (gezouten kabeljauwvis) die je maar kunt vragen.

Het weer en de verscheidenheid aan landschappen zorgen ervoor dat een bezoek aan Portugal zonnig, interessant en actief is

Lissabon, met zijn steile heuvels, gele trams en blauw-witte tegels, is de beste vakantiebestemming. Het wijnland in het noorden is weelderig en sereen. De kustlijnen zijn ruig en dramatisch. Porto bruist van soulvolle ouderwetse charme. Buiten de steden zijn uitgestrekte olijfboomgaarden, boerderijen en nationale parken ideaal om te wandelen. Portugal bevat een mix van terreinen die panoramische vergezichten bieden en perfect voor excursies als je met de auto naar Portugal gaat. Bovendien, dankzij de ligging aan de zuidoostelijke rand van Europa, dalen de temperaturen zelden onder de 15 C° en zijn de dagen betrouwbaar zonnig. Lissabon is zelfs uitgeroepen tot een van de vijf zonnigste steden van het continent.

Onafhankelijke reizigers kunnen met de auto gemakkelijk en prettig door het land reizen

Portugal is compact, met geen twee bestemmingen meer dan een halve dag rijden van elkaar verwijderd. Met de auto naar Portugal gaan, zorgt ervoor dat je naar believen kan afslaan om kleine steden te bezoeken waar het leven wordt geleefd zoals het eeuwen geleden was. Romeinse wegen, bruggen en aquaducten, maar ook kloosters, kloosters, paleizen en landhuizen, behoren tot de vele antieke technische en architectonische schatten die je tegenkomt tijdens het reizen in Portugal over de smalle wegen.

Portugal is het meest redelijk geprijsde land van West-Europa

En als je nog niet overtuigd bent: Portugal, een van de minst ontwikkelde landen van het continent, heeft zeer lage huren en minimumlonen. Drankjes (inclusief glazen zeer goede Portugese wijn) kosten zelden meer dan twee of drie euro, en het avondeten in de meest formele restaurants kost nooit meer dan vijftig euro per persoon. De nachttarieven in de Six Senses Douro-vallei, het mooiste hotel van het land, beginnen in het laagseizoen bij ongeveer 325 euro.

Kortom, Portugal is de beste vakantiebestemming of perfect voor een sabbatical in het buitenland.