Kampeertips! Als je wilt leren kamperen, lees dan vooral verder. Leren kamperen is hartstikke leuk, omdat kamperen een echte unieke ervaring is (elke keer weer!). Maar het kan ook een ware nachtmerrie zijn als je zonder enige kennis aan de slag gaat. Daarom hieronder een aantal onmisbare kampeertips waar je zeker wat aan gaat hebben:

SCHAF EEN GESCHIKTE TENT AAN

Het klinkt logisch, maar toch doet niet iedereen het. Want wat voor tent heb je nou eigenlijk nodig? Met hoeveel mensen wil je in je tent kunnen? Ga je lang op een plek blijven of ga je veel verkassen? Denk goed na over deze dingen als je een tent gaat aanschaffen!

MAAK EEN LIJST

Maak een lijst zodat je niets vergeet mee te nemen op je kampeer-avontuur! Je wilt het natuurlijk niet meemaken dat als je bijvoorbeeld wilt gaan koken en je hebt je campingfornuis niet meegenomen…

ELEKTRA

Denk er goed van te voren over na of je op een plek gaat staan waar wel of geen elektra aanwezig is. Als dat niet het geval is doe je er niet verkeerd aan om bijvoorbeeld batterijen mee te nemen en een campingpitje op gas.

DE JUISTE HARINGEN

Wie wilt leren kamperen moet ook leren de juiste haringen mee te nemen. Niet elke grond is hetzelfde en voor je het weet sla je de haringen krom! Probeer daarom van te voren uit te zoeken op wat voor grondtype je gaat kamperen zodat je de juiste haringen mee kunt nemen.

ZORG VOOR COMFORT

Kamperen is natuurlijk lekker primitief, maar dat wilt niet zeggen dat je het niet goed zou moeten hebben! Zorg dus voor je comfort. Een goede campingstoel en een lekkere slaapzak, daar is niets mis mee!

CHECK DE PLEK WAAR JE GAAT KAMPEREN

Het is en blijft de natuur; er kunnen scherpe dingen op de grond liggen en allerlei soorten stenen/steentjes. Controleer de plek dus eerst goed voordat je de boel gaat opzetten.

Zo zie je maar; deze kampeertips zijn van groot belang. Maar als je er eenmaal aan begint en het allemaal ervaart ben je voordat je het weet besmet met het kampeervirus!