Reizen kan op talloze verschillende manieren. Van genieten in de meest luxe hotels van New York tot backpacken door Azië zonder einddoel. Een van mijn favoriete manier om een reis mee te maken? Kamperen. Kamperen kan echter ook op verschillende manieren, je kan luxe en basic kamperen. Graag licht ik je vandaag in over de verschillende manieren van kamperen, wat er leuk aan is en ook wat je er allemaal voor nodig gaat hebben.

Luxe kamperen is hot!

Als je nog nooit bent wezen kamperen en je denkt eraan, stel je je waarschijnlijk een klein tentje in een donker bos met een kampvuurtje voor. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Met luxe kamperen kan je het gemak van thuis gewoon meenemen, dat is het mooie eraan. Ook is het een prettige manier om in te stappen met kamperen, omdat de benodigdheden voor luxe kamperen zoveel minder zijn dan de benodigdheden voor basic kamperen. Je kan bijvoorbeeld gewoon overnachten in een luxe lodgetent met ingebouwd keukenblok, heerlijk toch? De enige benodigdheden voor luxe kamperen zijn een manier om op de camping te komen en geld voor op de camping, de meeste faciliteiten zijn al aanwezig op de zogenoemde ‘glampings’, wat staat voor ‘glamour camping’. Verder is het gewoon handig om mee te nemen wat je naar een normale vakantie mee zou nemen. Als je je hele leven al hotels en appartementen gewend bent, kan ik deze manier van kamperen zeker aanraden.

De benodigdheden voor basic kamperen en de voordelen ervan:

Standaard kamperen kennen we allemaal, lekker in een tentje op een prachtige plek in de buitenlucht. Dit is aan te raden voor de mensen die verlangen naar avontuur en de natuur. Met meerdere mensen kan ‘gewoon’ kamperen super gezellig zijn! Je hebt verder ook niet veel nodig. Het enige wat je zeker niet wilt vergeten is je tent. Maar wat zijn nou de benodigdheden voor kamperen met de tent?
Natuurlijk moet je je tent meenemen en alles wat daarbij hoort. Verder kan ik nog zeker een kampeertafel en parasol aanraden, voor als je lekker buiten wilt zitten. Slaapzakken zijn zeker ook niet verkeerd als je in de tent wilt gaan slapen. Vergeet ook zeker geen leuke bordspellen mee te nemen! Ook moet je denken aan je persoonlijke verzorging (tandenborstel, zonnebrand, etc.) en een eventuele EHBO doos. Voor koken op de camping zou ik gewoon standaard keukengerei meenemen samen met wat gereedschappen om de tent op te zetten. Zoals je ziet zijn er veel benodigdheden voor kamperen met de tent. Maar dat mag de pret niet derven, vergeet geen plezier te hebben!