Droom jij ook van een onvergetelijke roadtrip met een camper door Amerika? Bezoek de VS en geniet van alles wat dit continent te bieden heeft. Ga je bijvoorbeeld om de prachtige natuur te zien, te eten bij de beste fastfoodrestaurants of toch voor de echte Amerikaanse cultuur? Alles wat je moet weten over het plannen van een roadtrip door Amerika lees je hier.

Reistoestemming in de VS

Allereerst is het noodzaak om een Esta aan te vragen. Esta staat voor ‘Electronic System for Travel Authorization’.Om te mogen reizen in de Verenigde Staten is het noodzakelijk om een Esta aan te vragen. Een Esta aanvragen kan eenvoudig online. Vergeet dit niet te doen voor vertrek om administratieve rompslomp op het vliegveld of eventuele uitzetting te voorkomen.

Een camper huren

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de camper voor jullie roadtrip. Je kunt erg eenvoudig online al een camper huren. Hierdoor kun je flink besparen dan wanneer je het ter plaatste doet. Zorg ervoor dat je een slimme keuze maakt. Een oud Volkswagen-busje is natuurlijk erg leuk op de foto, maar voorziet jullie niet van genoeg ruimte. Kies liever voor een minder ‘Instagram-waardige’ camper met de luxe van een eigen wc en douche.

Routes online

Stippel je zelf de ultieme Amerika route uit, of kies je toch liever van een bestaande route? Online geven ervaren reizigers hun tips voor een geweldige roadtrip door het land. Lees forums en doe inspiratie op om zo de leukste plekken door het hele land te kunnen bezichtigen.

Ruimte voor spontaniteit

Het is natuurlijk handig om belangrijke zaken tijdens jouw reis al van tevoren gepland en geregeld te hebben. Toch moet je ook altijd ruimte overlaten voor spontaniteit. Wie weet ontmoet je ‘on te road’ wel andere reizigers en kunnen jullie samen op pad. Probeer niet de hele trip vast te leggen, maar laat ruimte over om ter plaatse te kunnen genieten van de vrijheid.

Altijd al eens de Verenigde Staten willen bezoeken? De beste manier om zo veel mogelijk van het land te zien, is door middel van een roadtrip. Huur een camper en rijdt de leukste plekken van het land aan. Geniet van de rijke cultuur, prachtige natuur en eindeloze wegen tijdens een roadtrip in de VS.