Op reis tijdens corona is anders dan vroeger. Je moet rekening houden met de maatregelen en naar het buitenland gaan is geen serieuze optie. Wandelen in eigenland is een uitstekend alternatief. Gelukkig zijn er veel prachtige wandelroutes in Nederland die zeker de moeite waard zijn. Je kunt wandelend door Nederland genieten van onze prachtig natuur. De Veluwe is een van de schitterende gebieden van Nederland waar je vele uren heerlijk kunt wandelen.

Wandelen in een schitterend natuurgebied

Op reis tijdens corona is toegestaan en wandelen wordt zelfs aangeraden. De Veluwe is dan bij uitstek geschikt om lekker te wandelen in eigenland. Je kunt een huisje midden in het bos huren. Daar vandaan kun je direct beginnen aan een mooie wandeling. Stevige wandelschoenen zijn wel aanbevolen. Je kunt er gewoon gaan wandelen en wel zien waar je uitkomt, maar ook vooraf vastgestelde routes volgen. Er zijn enkele tientallen routes op de Veluwe die je kunt volgen. Dit kan ook onder begeleiding van een boswachter wat de kans vergroot dat je wild veel te zien krijgt. Het is de ultieme plek voor een lang weekend of een week wandelen. Op veel plekken mag je je hond meenemen al is dat over het algemeen wel aangelijnd.

Prachtige wandelroutes in Nederland

Ook in andere gebieden van Nederland kun je heerlijk wandelen. Op reis tijdens corona is prima te doen, maar je moet er wel rekening mee houden dat je afstand moet houden. Op bepaalde plaatsen kan het drukker zijn dan normaal. Veel mensen zullen nu willen wandelen in eigenland in plaats van naar het buitenland te gaan om te wandelen. Om drukte te vermijden kun je wandelend door Nederland plekken aandoen waar het ook in deze tijd rustig zal zijn. In Zuid Holland kun je een wandeling maken langs de oude havens en groene parken van Dordrecht. Wil je richting Zeeland? Dan kun je een stadswandeling door Middelburg en Vlissingen. Daar kun je ook lekker een eind over het strand wandelen. Wandelend door Nederland kun je overwegen een deel van de lange afstandspaden lopen. Er zijn 20 lange afstandswandelingen, waarvan het Pieterpad de bekendste is. Mooie lange wandelroutes in Nederland zijn onder meer het trekvogelpad en het Zuiderzeepad. Je kunt tijdens corona dus mooie wandelingen maken en genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Als je rekening houdt met de geldende maatregelen is dat prima te doen.