Chili is een van de meest smalle en langste landen ter wereld, op het breedste punt is het nog steeds maar slechts 240 kilometer breed! Van de met sneeuw bedekte vulkanen van Patagonië en de zinderende hoogten van de Andes tot wijnmakerijen van wereldklasse en Maoi-sculpturen van Paaseiland, er zijn veel prachtige dingen te zien in Chili. Het is een van de meest ontwikkelde Zuid-Amerikaanse landen, de mensen zijn geweldig, het eten is ongelooflijk en het landschap geeft je een gevoel van ontzag voor de natuur. Er is niet alleen veel te doen, maar het is ook budgetvriendelijk, wat het echt een must-see bestemming maakt.

De San Marcos-kathedraal

Dezelfde architect die verantwoordelijk is voor de Eiffeltoren, Alexandre Gustav Eiffel, ontwierp de San Marcos-kathedraal. De kathedraal bevindt zich in Arica, de noordelijkste stad van Chili, en werd gebouwd ter vervanging van de oorspronkelijke kathedraal die in 1868 door een aardbeving werd verwoest. De nieuwe kathedraal werd in 1876 in gebruik genomen en is een zeldzaam voorbeeld van gotische architectuur in Zuid-Amerika.

dit moet je zien in chili

Neem een wijntour

De wijngaarden van Chili produceren al meer dan 400 jaar wijn van wereldklasse. Er zijn tal van rondleidingen door het hele land, aangezien de wijngaarden zich over de hele lengte van Chili uitstrekken. De beste wijnhuizen liggen in de buurt van Santiago. Verwacht ongeveer 15.000 CLP te betalen voor een basistour, hoewel liefhebber tours bij meer prestigieuze wijngaarden gemakkelijk meer dan 100.000 CLP per persoon kunnen zijn. De meeste tours duren 4-8 uur.

Hike op een vulkaan

Chili is de thuisbasis van ’s werelds hoogste actieve vulkaan, Ojos del Salado, die in de Andes nabij de Argentijnse grens ligt. Villarica en Osorno zijn ook populaire vulkanen. De meeste vulkanen in het land hebben ook thermale baden aan hun basis. Ervaren wandelaars kunnen de tocht alleen doen, maar er zijn tal van tours beschikbaar voor reizigers die op zoek zijn naar een groepsreis. De meeste meerdaagse tours duren 10-14 en prijzen lopen erg uiteen, verwacht voor een begeleide dagtour 150.000 CLP te betalen.

Must sees in Chili

Valle de la Muerte

Ook bekend als ‘Death Valley’, is dit een verbazingwekkende plek om te wandelen, paardrijden of zelfs te gaan sandboarden. Gelegen in het noordoosten van het land, in de buurt van San Pedro de Atacama, zijn er ook begeleide wandelingen bij maanlicht die je meenemen over het rotsachtige landschap. Je kunt een sandboard huren voor ongeveer 7.500 CLP of een sandboard-tour maken voor 23.000 CLP per persoon. Er zijn zelfs rondleidingen waarbij om middernacht wordt gesandboard, waarbij schijnwerpers worden gebruikt om de weg te verlichten. Als je wilt wandelen, bekijk dan de Corniza Trail. Het is een lus van 7 uur die relatief eenvoudig is.

Nationaal park Moon Valley

Dit buitenaardse landschap, ook gelegen in de buurt van San Pedro de Atacama, herbergt stenen en zandformaties die een buitengewone textuur hebben ontwikkeld als gevolg van duizenden jaren wind en overstromingen. De rotsformaties lijken op het oppervlak van de maan, vandaar de naam van het park. Het is een geweldige plek om te gaan wandelen, vergeet alleen niet om water mee te nemen, want het kan behoorlijk warm worden. Rondleidingen zijn beschikbaar voor ongeveer 15.000 CLP per persoon. Toegang (niet altijd inbegrepen bij rondleidingen) is 3.000 CLP voor buitenlanders.

mooiste plekken van chili

Bezoek de El Tatio-geisers

Deze geisers, een populaire toeristische attractie, zijn ongelooflijk mooi en zeker een bezoek waard, aangezien ze het grootste geiserveld van het zuidelijk halfrond vormen… en het op twee na grootste ter wereld. Je moet rond 4 uur ’s ochtends opstaan, aangezien alle reisorganisaties ernaar streven je er bij zonsopgang te brengen en het is 90 minuten rijden van San Pedro de Atacama. Maar het loont de moeite! Neem zwemkleding mee, want er zijn thermale baden in de buurt. Rondleidingen kosten ongeveer 30.000 CLP. Je kunt het bezoeken zonder rondleiding (toegang is 10.000 CLP), maar je moet je eigen voertuig huren om er te komen.

de beste plekken van chili

Museo de Bellas Artes

Dit museum is een van de beste van het land. Gelegen in Santiago, is het de thuisbasis van een breed scala aan beeldende kunst, sculpturen, fotografie, schilderijen en digitale media. Gebouwd in 1910 is de architectuur net zo indrukwekkend als de collectie binnen, het werd gebouwd in de Beaux-arts stijl en heeft een zeer Parijse uitstraling. Toegang is gratis.

Begeef je tussen de rijken in Viña del Mar

Deze stad naast Valparaiso wordt beschouwd als een Chileens Miami en dient als hotspot voor casino’s, luxe cafés en restaurants aan zee. Zelfs als je niet over enorme hoeveelheden geld beschikt, is het een interessante plek om een ​​middag mensen te kijken terwijl je over de strandpromenade dwaalt. Je vindt hier veel restaurants van wereldklasse. Als je wat geld te spenderen hebt, blijf dan een nacht!

beste plekken van chili