Ontdek de mooiste natuur in Thailand

Het land van de glimlach, bounty eilanden en de drukke hoofdstad Bangkok. Maar ook als je graag natuurschoon in Thailand wilt bewonderen, is er veel te beleven. Van berglandschappen in het Noorden, oerwouden in centraal Thailand, en tropische stranden in het Zuiden. Met meer dan 100 nationale parken, is er genoeg te ontdekken in de natuur in Thailand.

Doi Inthanon National Park

Ongeveer twee uur rijden van Chiang Mai ligt het Doi Inthanon National Park, dat zijn naam ontleend aan de gelijknamige 2596 meter hoge berg. Het natuurpark beslaat bijna 500 km2 en heeft een grote variëteit aan flora en fauna. Het lager gelegen gebied lijkt op de rest van de natuur in Thailand; het hoger gelegen gebied is nagenoeg altijd in mist gehuld. Een must voor een bezoek aan watervallen, wilde dieren spotten en hill-tribes bezoeken.

Erawan watervallen

Middenin de dichtbegroeide jungle van het Erawan National Park, zijn de spectaculaire Erawan watervallen. De watervallen bestaan uit 7 niveaus en zijn allemaal te bezoeken. Vanaf niveau 3 eindigt het pad en wordt het een avontuurlijke trekking over rotsen en bruggetjes.

Rivier de Kwai

Bij een bezoek aan de regio Kanchanaburi kom je snel uit bij de rivier de Kwai en de bekende brug. Ondanks dat het toeristisch is, kun je ook hier genieten van de mooiste natuur in Thailand. Boek bijvoorbeeld een bamboo rafting tour over de rivier en geniet van de natuur, mooie vogelgeluiden en het adembenemende uitzicht.

Khao Yai nationaal park

Op 200 kilometer rijden van Bangkok ligt het Khao Yai Nationaal Park, het oudste nationale park van Thailand. In het park leven apen, slangen, vleermuizen, vele vogels en een aantal katachtigen. Boek een meerdaagse trekking of een nachtsafari om dit natuurschoon in Thailand te bewonderen.

Surin National Marine Park

Het Mu Koh Surin National Marine Park is een park bestaande uit 5 eilanden. Deze bounty eilanden worden bewoond door vele exotische vogels, apen en watervaranen. Maar de voornaamste reden om de eilanden te bezoeken, is het onderwaterleven. Hier vind je prachtig helder water, mooi koraal en kleurrijke vissen. Het is niet voor niets een van ’s werelds bekendste duik- en snorkellocaties.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de mooiste natuur in Thailand!