Ben jij het koude weer al beu? Dan is een tripje naar Spanje een goed idee. Als je voor de Costa Blanca kiest, ben je ook in de herfst verzekerd van een aangename temperatuur. Je kan al in minder dan vier uur vliegen op Alicante, wat de hoofdstad van de provincie Alicante een interessante bestemming maakt. In Alicante combineer je een stedentrip met een strandvakantie, ideaal om na te zomeren. Er zijn genoeg bezienswaardigheden om je een gevarieerde trip te bieden.

Castillo de Santa Bárbara

Neem je fototoestel mee en trek makkelijk schoeisel aan: Castillo de Santa Bárbara ligt op de 166 meter hoge berg Benacantil. Als je niet met de auto komt, is het een pittige klim maar het panoramische uitzicht over de stad Alicante doet je de brandende kuiten snel vergeten. Toegang tot het kasteel is gratis en ook binnen de muren kijk je je ogen uit.

Casco Antiguo

De oude binnenstad van Alicante is het gebied tussen Monte Benacantil en de Rambla. Hier vind je een resem aan bezienswaardigheden zoals de Basilica de Santa María, het Placa de l’Ajuntament met het adembenemende gemeentehuis, de voedselmarkt Mercado Central en het stadstheater. Kuier door de kleine steegjes en laat je verrassen door het stadse leven van Alicante.

Explanada de España

Explanada de España wordt met recht en reden de mooiste wandelpromenade van Alicante genoemd. Oorspronkelijk werd de 600 meter lange promenade aangelegd op een oude dijk maar daar is ondertussen niets meer van te zien. De promenade is afgezoomd met rijen palmbomen en is belegd met mozaïektegeltjes in rood, blauw en wit in een kenmerkend golfpatroon. Op het centrale pad vind je een aantal kraampjes waaraan je lokale goederen kan kopen. Aan het einde van de dag kan je er genieten van een gezellige drukte: stadsbewoners kletsen bij of spelen een spelletje schaak, terwijl de jongeren flaneren en flirten.

Puerto deportivo

In de haven van Alicante kan je prachtige jachten spotten, een hapje eten in de vele gezellige restaurants of een stapje in de wereld zetten in de disco’s en de casino’s. Er valt op elk moment van de dag wel iets te beleven.

Vertrekken?

Lees voor het boeken even onze tips en tricks voor het boeken van een voordelige lastminute en vertrek deze herfst nog voordelig naar Alicante. Geniet van de heerlijke Spaanse nazomer!