De kans is groot dat jij al in een elektrische auto rijdt. Met de brandstofprijzen die historisch hoog liggen, het dure openbare vervoer en de soms lange afstanden naar het werk is dat natuurlijk een hele goede keuze. Daarnaast draag je je steentje bij aan het milieu. Maar, op vakantie kan de elektrische auto soms toch wel lastig zijn. Om de zoveel kilometer moet je weer laden, en dan moet je eerst ook nog maar eens een laadpunt vinden. Ga daarom bijvoorbeeld een auto huren alicante, dan ervaar je de vrijheid van een brandstofauto. 

Nederland heeft 30% van Europese laadpunten

De elektrische auto is een uitkomst, maar in het buitenland zijn ze nog niet zo ver. Daar zijn veel minder laadpunten dan in Nederland. Nederland is dan ook de koploper in het aanbod van laadpunten voor elektrische auto’s. Hier vind je namelijk 90.000 laadpalen, terwijl er in de hele EU maar 307.000 laadpalen zijn. Nederland heeft dus zo’n 30% van alle Europese laadpalen.

Wanneer je reist naar bijvoorbeeld de Balkan of Centraal- en Oost-Europa, kun je het beste met een brandstofauto rijden. In Malta vind je namelijk maar 98 laadpalen. In Cyprus zijn er slechts 57. En ook Roemenië heeft weinig faciliteiten voor elektrische auto’s: daar vind je 0,4% van alle laadpalen in Europa. Terwijl Roemenië toch zes keer groter is dan Nederland. 

Verstandige keuze

Financieel gezien is het helemaal niet zo’n ramp om voor een korte tijd een auto te huren. Je kunt namelijk al vanaf €6 per dag een auto huren en dan rijd je in een betrouwbare en kwalitatieve auto. Op 10 dagen kost het dus maar €60. De rest van het jaar rijd je gewoon in jouw voordelige elektrische auto, dus weegt die €60 huur van de auto lang niet op tegen de hoge brandstofprijzen. Zo hoef je je onderweg geen zorgen te maken over het vinden van laadpunten en blijf je jouw steentje bijdragen aan het milieu.

Huren op je bestemming

Wanneer je met het vliegtuig gaat, kun je ook een auto huren. Deze huurauto’s worden in de regel aangeboden bij de airport, zoals auto huren ibiza airport. Nadat je bent uitgecheckt, stap je dus zo je auto in en kun je in alle vrijheid het eiland verkennen. Je begint jouw reis dan heerlijk uitgerust, relaxt en je ervaart ontzettend veel gemak. Ga je een auto huren malaga, dan haal je de auto gewoon bij het bedrijf vandaan. 

Zorgeloos op pad

Wanneer je een auto huurt, is het belangrijk om te letten op de voorwaarden van de verhuurder. Zo moet je vaak eigen risico betalen, hoewel je dat kunt laten afdekken. Maar ook het aantal kilometers dat je met de auto mag rijden zijn zaken om rekening mee te houden. Wil je je hier helemaal geen zorgen over maken? Kies dan voor een Worry-Free auto. Dan heb je een onbeperkt aantal kilometers, een afgedekt eigen risico en een voordelig brandstofbeleid. Kortom: geen verborgen kosten waar je je om hoeft te stressen!