Heb je plannen om binnenkort de Portugese kust te verkennen? Of je nu naar de kuststroken bij de stad Lissabon gaat, de talloze bijzondere Portugese vissersplaatsjes in de Algarve bezoekt of het kasteelbos Obidos met een bezoek vereerd: aan de Portugese kust hoef je je niet te vervelen. Maar welke spullen en benodigdheden mag je niet vergeten mee te nemen? Check onderstaande lijst, zodat je straks in Portugal niet ineens met lege handen staat.

Een complete outfit

In Portugal ga je natuurlijk niet de hele dag op je hotelkamer of in je vakantiewoning zitten. Je trekt er veel op uit. Daarom mag een goede outfit niet ontbreken. Dit begint met goede en sterke wandelschoenen en een bidon. Verder kun je niet zonder een sterke rugzak van een rugzakken outlet, die je op de heenreis kunt gebruiken om de nodige kleding, wandelsokken, shirts en broeken, of andere spulletjes, in op te bergen. Zorg ook voor een goede, thermische en ventilerende jas, want ’s avonds kan het in Portugal langs de kust erg fris zijn.

Papieren paperassen

Vergeet niet om noodzakelijke documenten en papieren paperassen mee te nemen. Natuurlijk kun je niet zonder vliegtickets als je het vliegtuig pakt. Verder zijn een ID-kaart, een paspoort, bankpas, creditcard, het rijbewijs, verzekeringspasjes en uitgeprinte formulieren met jouw boekingen belangrijk om snel bij de hand te kunnen hebben. Ook is het aan te raden om een bepaald contant bedrag (een paar honderd euro) mee te nemen, zodat je – mocht er iets met geldautomaten aan de hand zijn – altijd over geld beschikt.

Elektronische benodigdheden

Uiteraard neem je jouw smartphone mee als je naar Portugal op vakantie gaat. Maar vergeet in jouw rugzak van de rugzakken outlet ook niet om bijbehorende accessoires op te bergen. Denk hierbij aan een telefoonoplader, oordopjes om in het vliegtuig een muziekje te luisteren en een notebook of laptop.

Persoonlijke verzorgingsspullen

Op vakantie kun je uiteraard niet zonder persoonlijke verzorgingsspullen. Deodorant, een tandenborstel, tandpasta, wattenstaafjes, shampoo, gel, maar ook een scheerapparaat en scheerschuim mogen niet op jouw paklijst ontbreken. Ben je lens- of brildragend, zorg dan dat je extra lenzen, lenzenvloeistof en/of een extra bril meeneemt. Een bril is altijd nuttig, ook als je lenzen draagt. Mocht je een oogontsteking krijgen, dan heb je altijd een reservebril voorhanden en kom je niet in de problemen.

Zaken die je snel vergeet, maar die wel handig zijn

Ten slotte nog enkele losse spulletjes, die je snel vergeet, maar die wel handig zijn: paracetamol, een paar pennen, muggenspray, een zonnebril, een paraplu en zonnebrandcrème kun je maar beter ook meenemen richting Portugal.