In veel situaties is het hebben van een creditcard heel erg nuttig. Op reis komt de pas goed van pas omdat het bijvoorbeeld vaak onmogelijk is om de borg van de huurauto te betalen zonder creditcard. Andere voordelen van het gebruik van een creditcard zijn het automatisch hebben van een doorlopende reisverzekering en aankoopbescherming die jou beschermt tegen bijvoorbeeld diefstal en schade. Een risico en daarmee ook een nadeel van de creditcard is dat de pas je de mogelijkheid geeft om aankopen te doen die je eigenlijk niet kunt betalen. In principe is het gebruiken van een creditcard vergelijkbaar met het afsluiten van een lening. Je kunt hierdoor rood komen te staan en een heuse schuld opbouwen. Gelukkig is er nu een perfecte oplossing als je wilt profiteren van een creditcard, maar bang bent voor de mogelijkheid om schulden te maken. Lees snel verder en ontdek hoe jij hier ook van kunt genieten! 

De prepaid creditcard

Met een prepaid creditcard krijg je geen krediet en kun je alleen een bedrag (van jouw eigen geld) op de kaart zetten en daarmee transacties voldoen. Doordat je alleen maar je eigen geld op de creditcard stort en je niet over jouw eigen limiet heen kunt gaan is het niet mogelijk om een schuld op te bouwen met de prepaid creditcard. Wanneer je dus wilt genieten van de voordelen die een creditcard biedt maar liever geen risico loopt op het maken van schulden, is de prepaid ICS creditcard aanvragen ideaal. 

Geen krediet betekent ook geen rente

Met een prepaid creditcard bouw je nooit een schuld op en betaal je ook geen rente. Je hoeft namelijk geen rente te betalen over het geld dat je op de kaart hebt staan of het geld dat je uitgeeft. Anders dan bij de reguliere creditcard is al het geld wat op de kaart staat volledig van jou. Het zou dus gek zijn wanneer de creditcardmaatschappij hier kosten voor vraagt. Nu horen we je denken, zitten er alleen maar voordelen aan een prepaid creditcard? Het enige nadeel van een prepaid creditcard is dat u er niet altijd aankopen mee kunt doen, omdat het soms een “debetkaart” wordt genoemd in plaats van een “creditcard”. Met een prepaid kaart kunt u dus sommige artikelen niet betalen.

ICS GO

Gelukkig is ook hier een goede oplossing voor. Met de ICS GO heb je namelijk een échte creditcard waarmee je alle aankopen kunt doen. Dit geldt echter niet voor de ICS GO. Via de website www.icscards.nl kun je een aanvraag indienen voor deze variant van de ICS Cards. Je geniet met de ICS GO van alle voordelen van een creditcard, zoals de verzekering op levering van je bestelling en een aankoopverzekering voor verlies of schade, zonder de nadelen zoals het mogelijke opbouwen van een schuld. Op de website vind je ook direct meer informatie over alle mogelijkheden.