Mexico ligt op het randje van Noord-Amerika, aan de Grote Oceaan, de Golf van Mexico en de Caribische zee en heeft eigenlijk alles te bieden wat je van een huwelijksreis bestemming mag verwachten. Eerder schreven we al over populaire huwelijksbestemmingen in Griekenland, deze keer met Mexico iets heel anders. Een honeymoon naar Mexico heeft werkelijk alles te bieden. Het land heeft een oppervlakte van bijna 2 miljoen vierkante kilometer en is daarmee het grootste Spaanstalige land ter wereld. De hoofdstad, Mexico-stad, heeft zowel een modern als een historisch deel en in beide delen zijn vele prachtige bezienswaardigheden te vinden. Een honeymoon naar Mexico biedt ontzettend veel mogelijkheden. Jullie kunnen ervoor kiezen om de gehele reis op één bepaalde plek te blijven, maar een rondreis door het land is ook zeker fantastisch. Ontdek per auto de mooiste gebieden zoals Chiapas in het zuidoosten, het schiereiland Yucatan met haar Caribische kust en het prachtige Oost-Mexico.

Honeymoon naar Mexico; een land om makkelijk door te reizen

Mexico biedt de perfecte mogelijkheid voor een rondreis door de prachtige gebieden met daarin veel bezienswaardigheden. Mexico heeft maarliefst 32 luchthavens, waardoor jullie vanuit Nederland gemakkelijk op de juiste bestemming kunnen komen. Op vrijwel elke luchthaven zijn auto’s te huur, zodat jullie vanaf daar gelijk kunnen vertrekken!

Caribische kust

Voor een heerlijke strandvakantie op Mexico kunnen jullie onder andere terecht aan de Caribische kust. Mooie plekken hier zijn Playa del Carmen en de populaire badplaats Cancun. Ongeveer twintig jaar geleden was Playa del Carmen een rustig vissersdorpje, waar weinig toerisme te vinden was. Tegenwoordig heeft Playa del Carmen een naam opgebouwd als populaire strandbestemming waar vele prachtige resorts en witte stranden te vinden zijn.

Verblijven in Cancun

De badplaats Cancun is bij veel mensen bekend. Dit is niet voor niets; het is de belangrijkste badplaats van Mexico. Naast genieten van het strand en het weer biedt Cancun ook de perfecte mogelijkheid tot watersport. Enkele tips voor hotels in Cancun:

– RIU Caribe: dit hotel is één van de favorieten. Luxe is erg belangrijk en heerlijk voor tijdens de honeymoon. Vanuit jullie suite hebben jullie een prachtig uitzicht over de oceaan en de fantastische stad ligt op loopafstand van het hotel!

– Hyatt Zilara Cancun: dit hotel in Cancun heeft een eigen strand, een golfbaan en een spacentrum. Daarnaast zijn de kamers luxe en ruim ingericht. Hyatt Zilara Cancun maakt van jullie huwelijksreis een droom die werkelijkheid wordt.

Andere bezienswaardigheden in Yucatan

Naast de twee bekende badplaatsen Cancun en Playa del Carmen zijn in Yucatan nog veel meer bezienswaardigheden. Het is erg dicht bebost en ziet er dan ook heel anders uit dan de rest van Mexico. Cultuurliefhebbers halen hun hart op in Puerto Aventuras, Tulum en de eilanden Cozumel en Isla Mujeres. Eén van de belangrijkste steden van de Maya’s was, het eveneens in Yucatan gelegen, Chichén Itzá. Dit grote gebied behoort tot één van de zeven wereldwonderen en is dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Een andere stad van de Maya’s was Cobá. In deze oude stad liggen ruïnes en de bekende Tempelpiramide Nohoch-Mul.

Mexico-Stad

Eén van ‘s werelds grootste steden is Mexico-Stad. De stad en de omgeving rondom Mexico-Stad zijn prachtig en ideaal om jullie honeymoon te spenderen. De vele historische gebouwen, musea, winkels, pleinen, restaurants en natuurlijk de bekende basiliek van Guadalupe maken deze stad erg interessant om te bezoeken. Op 45 minuten afstand ligt Teotihuacan; één van de best bewaarde tempelcomplexen van Mexico. 

Het Nationale Paleis

Naast bovengenoemde bezienswaardigheden, mogen het Nationale Paleis en het op-twee-na grootste plein ter wereld; het Zócalo niet overgeslagen worden bij een bezoek aan Mexico-Stad. Nabij deze stad liggen een aantal steden die ook zeker een bezoek waard zijn. Denk daarbij aan de koloniale plaatsjes Morelia, Patzcuaro en Comala, allemaal magische dorpjes. Met een prachtige natuur, authentieke cultuur en historische bezienswaardigheden zeker niet te missen! Voor een stukje rust en ontspanning zijn de kustplaatsen Acapulco, Ixtapa en Zihuatenejo vanuit Mexico-Stad prima te bezoeken.

De provincie Chiapas

In het zuidoosten van Mexico ligt de bergachtige staat Chiapas. Dit gebied ligt aan de Grote Oceaan en is bekend om de mooie natuur. De hoofdstad van Chiapas is Tuxtla Gutierrez, andere grote steden zijn San Cristobal de las Casas, Comitan en Tapachula. Daarnaast zijn er veel kleine romantische en historische dorpjes. Bezienswaardigheden in Chiapas zijn onder andere Palenque Park (tempelcomplex in de jungle), Agua Azul (prachtige watervallen) en Misol-Ha (watervallen, rotsen en grotten).

Andere bezienswaardigheden

Andere highlights voor een rondreis? Behalve Mexico-Stad, wat vaak een onderdeel zal zijn van je rondreis, kun je o.a. onderstaande bezienswaardigheden in je rondreis programma opnemen:

Uxmal: deze oude Mayastad is gemakkelijk te bereiken vanaf de stad Mérida. Uxmal staat bekend om de indrukwekkende Piramide van de Tovenaar, de Grote Piramide en de tempel van de god Chac.

Chicanná: de heuvels van Chicanná zijn door de Maya’s omgetoverd tot grote tempels met allerlei kamers.

Aktun Chen: een flora- en faunapark van ruim 400 hectare. Er zijn hier diverse gebouwen uit de tijd van de Maya’s, grotten met prachtige rivieren en vele diersoorten zoals apen en herten te vinden.

Isla Holbox: een paar keer per dag gaat er een boot richting dit dromerige eiland. Een beschermd vogelpark en een zoektocht naar dolfijnen, als dit geen perfecte bestemming voor jouw honeymoon naar Mexico is!