Ga je binnenkort op vakantie? Als je op reis gaat moet je bij het inpakken aan veel dingen denken. Zo moet je zeker niet vergeten om je telefoonoplader en je reispapieren mee ten nemen. Gelukkig kan je ook een hoop dingen thuis laten. Zo kan je door je te internet abonnement vergelijken een mooi aanbod vinden voor je vakantie. In dit artikel lees je 3 tips bij het kiezen van je alles 1 als je door het buitenland reist en lees je hoe je een goedkope internet en televisie abonnement afsluit.

Tip 1: Voorkom een torenhoge telefoonrekening

Ken je het verhaal van Shannon uit Schotland? De Schotse ging op vakantie naar Turkije en had haar datalimiet opgeheven. Ondanks dat de provider aangaf dat dit 8,50 per MB zou kosten bleef zij gewoon internetten. Ze kreeg een telefoonrekening van meer dan dertigduizend euro! Na een compromis met de telefoonprovider hoefde zij ‘slechts’ vierduizend euro te betalen.

Uiteraard zijn dit soort bedragen een uitzondering, maar jouw telefoonrekening kan ook behoorlijk oplopen als je op reis gaat. Ga bij voorkeur niet buiten je databundel. Wanneer je de optie hebt is het slim om een dataplafond in te stellen. Hierdoor ga je nooit automatisch buiten je bundel!

Tip 2: Neem je tv-pakket mee op vakantie

Tegenwoordig bieden providers je de mogelijkheid om je tv-zenders mee te nemen in het buitenland. Als je besluit met de caravan te gaan is het verstandig om een schotel of een decoder mee te nemen. Zo heeft CanaalDigitaal een zogenaamde recreatiepakket, waar je enkel tijdens het campingseizoen betaalt. Voor deze prijs krijg je de grootste zenders in je pakket, zoals NPO, SBS en Eurosport.

Voor andere providers, zoals KPN, is het mogelijk om je zenders mee te nemen als er een ITV-aansluiting is. Het is mogelijk om via het internet tv te kijken. Let wel op je datalimiet!

Tip 3: houd je apparatuur snel

Als je computer of laptop een tijdje gebruikt wordt het na verloop van tijd steeds wat trager. In eerste instantie wil je misschien je computer direct upgraden, maar het is verstandig om te kijken hoe je de apparatuur kan versnellen. Kijk daarom goed of er onnodige software op je computer staat dat de snelheid aantast. Verder is het verstandig om bepaalde opstartende programma’s uit te schakelen. Zo houd je je plezier in je internetabonnement!

Zo kies je een goedkope internet en televisie abonnement

Uiteraard wil je niet te veel betalen voor je internet en televisie abonnement. Hieronder lees je tot slot hoe je abonnement zo laag mogelijk houdt:

  • Ten eerste is het aan te raden om een goedkope abonnement te nemen. Als het niet bij je behoefte past kan je na één belletje je abonnement upgraden.
  • Vergelijk zoveel mogelijk internet abonnementen. Zo weet je welke internet en televisie abonnement het goedkoopste is. 
  • Tot slot is het slim om zo veel mogelijk via gratis via het internet te doen. Denk bijvoorbeeld aan het bellen via Whatsapp en het kijken van tv via internet. Zo hou je je factuur laag!