Met de zomer in aantocht ben je misschien op zoek naar een volgende vakantiebestemming. Spanje? Portugal? Of mag het iets verder zijn? Heb je al eens aan het eiland Bonaire gedacht? Als een van de drie ABC-eilanden en voormalige kolonie van Nederland is er een uitstekende vliegverbinding vanuit Amsterdam. Maar wat kan je allemaal gaan doen op Bonaire?

Duiken in het Bonaire National Marine Park

Bonaire is een paradijs voor duikers en het heeft dan ook enkele van de beste duiklocaties ter wereld. Ook nachtduiken is hier populair. De riffen van Bonaire zijn hier nog in erg goede staat door het feit dat het eiland ver voor liep op het gebied van milieubescherming. Meer dan 700 hectare aan omringende wateren werd in 1979 aangewezen als het beschermde Bonaire Marine Park.

Bezichtig de zoutpannen

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van het eiland zijn de roze zoutpannen en de omringende, door de mens gemaakte, witte bergen van zout aan de zuidoostkust. Het landschap lijkt een surrealistisch tafereel dat wat weg heeft van een luchtspiegeling.

Spot flamingo´s

Als je van vogels houdt, is een van de belangrijkste dingen om te zien op het eiland Bonaire de zwermen wilde flamingo’s. Het eiland is een van de slechts vier plaatsen ter wereld waar Amerikaanse flamingo’s (ook wel Caribische flamingo’s genoemd) ervoor kiezen om te broeden. Je vindt de grootste kolonie terug bij de zoutvijvers van Pekelmeer Flamingo Sanctuary. Hier zie je er vaak duizenden!

Flamingo’s zijn geliefd en goed beschermd op dit eiland. In feite zijn ze de officiële nationale vogel van Bonaire. Je ziet ze ook verspreid over andere delen van het eiland zoals bij Gotomeer.

Ga naar de 1000 Steps

Een vakantie doorbrengen op een eiland als Bonaire, kan niet zonder te genieten van de mooie stranden en het felblauwe water. Hou je van een mooi uitzicht op deze zandstroken, dan moet je beslist de 1000 Steps eens bezoeken. Wees gerust, het is maar een naam, want de trap telt gelukkig maar zo´n 67 treden.

Ontdek het kleurrijke centrum van Kralendijk

Een van de leukste dingen om te doen in de haven van Bonaire is het verkennen van de hoofdstad. De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk, wat afkomstig is van de naam ´koraaldijk´. De lokalen bevolking noemt het ´playa´, maar er is niet langer een strand omdat de kust van de hoofdstraat (Kaya Grandi) nu is bekleed met een betonnen loopbrug naast de zee.