Steeds meer mensen gaan op wintersport. Zij maken ieder jaar weer een keuze in het land waar zij vakantie zullen houden. Maar waar kan je het beste op wintersport gaan? Kan je het beste op wintersport in Frankrijk of Oostenrijk gaan? In dit artikel lees je het verschil tussen wintersport in Frankrijk en Oostenrijk.

Waar op wintersport? In Frankrijk!

Het eerste verschil tussen wintersport in Frankrijk en Oostenrijk is dat de Franse accommodatie vaak vlakbij de piste ligt, waardoor je geen last hebt van het vervoer naar de piste. Vanwege de infrastructuur in Frankrijk zijn er daar voornamelijk sportiefhebbers te vinden. Frankrijk staat daarnaast bekend om de langgerekte en hooggelegen skigebieden. De meeste accommodaties zijn goedkoper in Frankrijk dan in Oostenrijk, ideaal als je niet te veel geld wil uitgeven!

Waar op wintersport? In Oostenrijk!

Oostenrijk is een land dat door bijna de helft van de Nederlandse wintersporters bezocht wordt. De vele Nederlandse skileraren die hier lesgeven, trekken veel gezinnen met kleine kinderen aan. Daarnaast blijkt dat veel gezinnen kiezen voor de gemoedelijke en vredige sfeer die Oostenrijk uitstraalt op de skipistes. In Oostenrijk zijn de skigebieden minder groot dan in Frankrijk en ze liggen aanzienlijk lager, maar deze gebieden zijn daardoor niet minder besneeuwd dan in Frankrijk!

Zoals eerder is verteld, zijn de Franse accommodaties goedkoper dan de Oostenrijkse accommodaties. Daarbij geldt wel dat Frankrijk minder ruimte en minder comfort aanbiedt in vergelijking met Oostenrijk.

Waar op wintersport? Wat je moet kiezen!

Je kan niet echt voor een land gaan, het hangt af van wat jouw wensen zijn en hoe jij graag je vakantie door wil brengen. Betaal je liever wat minder? Dan is Frankrijk een goede optie. Ben je helemaal weg van een gezellige sfeer? Dan is Oostenrijk echt iets voor jou!

Natuurlijk zijn deze verschillen handig bij het maken van een keuze, maar vergeet niet om ook de accommodaties met elkaar te vergelijken, zodat je weet of je op wintersport in Frankrijk of Oostenrijk moet gaan en zodat jij weet waar op wintersport te moeten gaan! Veel wintersportplezier!