Canada: bergen, meren, watervallen, wilde dieren, perfecte sneeuw en het Noorderlicht. Canada heeft het allemaal.

Ben je de Après-ski in Oostenrijk en Frankrijk een beetje zat en ben je toe aan een nieuwe bestemming? Ga dan eens op wintersport in Canada. Vergeet de reistijd, want je krijgt er zeker iets onvergetelijks voor terug.

Er zijn enkele verschillen tussen de wintersport in Europa en die in Canada.

Hoewel Oostenrijk bekend staat om zijn goede wintersportgebieden, is het toch altijd maar de vraag of er voldoende sneeuw is gevallen in de week die jij gaat skiën of snowboarden. Hier heb je in Canada niet zo snel last van. Er valt gemiddeld zo’n zeven tot twaalf meter aan sneeuw in de bergen. Genoeg sneeuw dus voor het skiën en snowboarden in Canada. Ook zijn de pistes vaak veel rustiger dan die van Europa. Hierdoor kun je optimaal gebruik maken en genieten van de weidse pistes.

Een ander verschil is de natuur. De boomgrens in Canada ligt hoger, waardoor je gemakkelijker tussen de prachtige, witte bomen kunt skiën of snowboarden en meer kunt genieten van de natuur. Daarnaast heb je in bepaalde gedeeltes van Canada nog de kans dat als je ’s avonds ligt bij te komen van een actieve dag, je het Noorderlicht vanuit je kamer kunt bezichtigen.

Ben je een meer gevorderde skiër of snowboarder, dan kan een heli-ski trip iets voor jou zijn. Hier word je door een helikopter naar moeilijk bereikbare plekken gebracht waar nog onaangetaste sneeuw ligt. Je skiet of snowboardt hier op afgelegen plekken en kan genieten van spectaculaire uitzichten.

Ben je na een actieve dag toe aan een drankje? Dan is de apres ski in Canada zeker een bezoekje waard. Bestel een hamburger en een lokale bier en kijk naar de shows die worden aangeboden of waag zelf een dansje in een van de bars of danceclubs. Mocht je meer het type zijn van een ‘relaxte’ apres ski in Canada, ga dan op een terras zitten en geniet onder het genot van een warm drankje van de zonsondergang.

Laat je verassen door de mooie natuur en de vriendelijke bevolking tijdens jouw vakantie skiën of snowboarden in Canada en kom vol energie weer thuis van je actieve en toch rustgevende wintersport.