Je hebt in de afgelopen jaren al veel landen gezien. Het werkende leven ligt al even achter je en je bent heerlijk aan het genieten samen met je partner. Het enige wat jullie nog moeten doen is lekker genieten. Waar kan dat beter dan op vakantie? Heerlijk dobberen in het zwembad en een rondje maken over de boulevard. Hebben jullie behoefte aan meer rust dan zijn er speciale accommodaties voor oudere mensen. Vakantie is niet het hele jaar maar het is logisch als jullie nog wat langer weg willen. De optie om ergens te overwinteren is aanwezig. Veel ouderen mensen doen dat in landen als Spanje of Portugal. Prachtige omgeving en zelfs in de winter een heerlijke tempratuur!

Familie

Maar als je zoveel maanden in een ander land zit, ga je dan niemand missen? De kans bestaat van wel. Dat hoeft geen probleem te zijn. Vaak hebben huizen of appartementen meerdere kamers en ruimte genoeg voor familie dat langs kan komen. Een andere mogelijkheid is het huren van een hotel of luxe groepsaccommodatie in de buurt van de plek waar jij overwintert. Een aanrader is om te vliegen naar Spanje of een ander zuidelijk land. De vluchten in de winter zijn ook een stuk minder duur dan een vlucht in de zomer.

Minder ver weg

Als de temperaturen bij ons dalen en het weer onstuimiger wordt, kun je wel eens verlangen naar minder regen en sneeuw. Daarvoor hoef je niet helemaal naar de Afrika, Zuid-Spanje of Australië maar Zuid-Frankrijk is een perfecte bestemming om de winter door te brengen. Als men googelt op ‘vakantiehuis Zuid Frankrijk’ komen er verschillende huizen uit de zoekmachine. Van mooie appartementen tot gigantische villa’s. Zo is er ruimte voor iedereen en relatief dichtbij.

Wat neem ik mee?

Een paar maanden in een ander land zorgt voor een goede voorbereiding. Zowel voor hetgeen wat thuis blijft als dat wat mee gaat naar je nieuwe locatie. Wat nog meer meespeelt is de manier van vervoer. Ga je met het vliegtuig of met de auto? In het vliegtuig is de mogelijk om spullen mee te nemen minder dan met de auto. Zorg in ieder geval voor stevige tassen en/of koffers. Wat betreft de kleding op je bestemming is het handig om, naast korte mouwen, ook wat warme kledingstukken meeneemt. De tempratuur is warmer dan in Nederland maar het is immers geen zomer.