Rust, ruimte en een vakantiegevoel. Wie wil dat nu niet? Het zijn voor veel mensen redenen om een leuk huisje of chalet te kopen op een vakantie- of recreatiepark. Tijdens weekenden en vakanties verblijven ze graag in de recreatiewoning en het liefst zouden ze er gedurende het gehele jaar willen blijven wonen. Kun je eigenlijk wel permanent op vakantie op een recreatiepark of zijn daar voorwaarden aan verbonden en is dit mogelijk in Nederland?

Is permanent wonen op een vakantiepark toegestaan?

In veel gevallen is permanent wonen of huren op een recreatiepark niet toegestaan. Dit heeft te maken met het bestemmingsplan van de gemeente. Hier wordt vaak streng op toegezien door handhaving. Gemeentes ervaren het echter niet altijd als prettig wanneer dit gebeurd en dus kiezen ze er soms voor om het bestemmingsplan te wijzigen. Dit stelt mensen alsnog in staat om gedurende het gehele jaar door te recreëren op een vakantiepark. Dit gaat echter niet bij alle gemeentes op, dus dit moet je zelf nagaan.

Wanneer is permanent wonen toegestaan?

Permanent wonen in een recreatiewoning is toegestaan, mits je aan vier onderstaande voorwaarden voldoet:

  1. De woning is geschikt voor permanente bewoning en voldoet aan de Bouwbesluit-eisen.
  2. Je bent geen belemmering voor nabijgelegen bedrijven.
  3. Je had op 31 oktober 2003 de woning al in je bezit en je woonde er vanaf dat moment.
  4. Je was op 31 oktober 2003 meerderjarig.

Recreatiewoning huren in Beekbergen

Wil je dolgraag het vakantiegevoel beleven in eigen land op een vakantiepark? Een recreatie woning huren Beekbergen behoort tot de mogelijkheden. In een prachtige vakantiewoning beleef je gedurende het gehele jaar door het ultieme vakantiegevoel en geniet je van wat het park en de natuur jou te bieden hebben. Of je nu in het weekend langskomt of juist de winter wilt overbruggen in een andere omgeving, het kan allemaal. Informeer daarom vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een woning huren op dit vakantiepark.