Kamperen in Oost Europa

Avontuurlijk op reis met rugzak of een camper is populair en hierdoor worden er steeds meer gebieden ontdekt. Ontsnappen aan de drukte van alledag is vaak het grootste doel van een vakantie. Even iets anders dan de standaard vakantiebestemmingen hoeft zeker niet minder te zijn. Uit de comfort zone stappen, en van het gebaande pad afwijken kan zeer interessante en onvergetelijke ervaringen opleveren. zo zijn in Polen niet alleen uitgestrekte oerbossen te vinden maar ook prachtige witte stranden. Dit is maar een voorbeeld van goede kampeerbestemmingen in het oosten van Europa.

Een droomlandschap van rust

Kamperen in Oost Europa vindt al jaren plaats. Populaire kampeerbestemmingen in Oost Europa zijn er meer dan je misschien zou verwachten. Kamperen rondom Budapest of vogels kijken bij het Balatonmeer in Hongarije, de natuur is beeldschoon en de mensen zijn vriendelijk. De populaire kampeerbestemmingen in Oost Europa hebben allemaal hun eigen karakter. Moldavië is door de massa nog met rust gelaten maar de natuur is adem benemend. De snelle wereld van het communiceren maakt dat veel informatie en foto’s direct worden gedeeld en verspreid onder de mensen. Deze informatie wordt tegenwoordig zo verwerkt dat op online zoekboxen bijna elke straathoek, rotsblok of zandkorrel te vinden valt.

Kamperen in Oost Europa, een activiteit op zich

Het rondreizen met een rugzak, camper of auto wordt steeds gemakkelijker op veel plaatsen rijden er bussen. De bergen en valleien, bossen en meren maken Oost Europa droomachtig mooi. Kroatië heeft ook alles in huis voor watersporters en wandelaars, deze kunnen zich hier helemaal uitleven. Kamperen in Oost Europa bestaat natuurlijk niet alleen uit natuur kijken en beleven. De geschiedenis van de landen is rijk, mooi maar ook dramatisch. Interessante, mooie steden met musea, kerken en paleizen nodigen uit om bezocht te worden. Maar ook oorlogsgeschiedenis kan een reisdoel zijn met een bezoek aan één van de concentratiekampen die ingericht zijn als museum.
Voor de innerlijke mens valt er genoeg te ontdekken wanneer het over eten gaat want er is meer dan alleen bier en worst. Gastronomie staat in hoog vaandel. De soepen met brood, groente- en vleesgerechten vragen om te worden gegeten.

kamperen in Oost Europa

Een goede voorbereiding geeft rust

Bij de populaire kampeerbestemmingen in Oost Europa vallen er telkens nieuwe dingen te ontdekken. Het is beter om voor vertrek goed geïnformeerd te zijn over de gewoonten van een land en de andere verkeersregels. Een verbandtrommel in de auto hebben is nooit verkeerd maar in sommige landen is dit verplicht. Het kamperen in Oost Europa biedt overweldigende rust en natuurschoon. Van het bezoek aan een stad tot aan bergen met watervallen, er valt heel veel moois te zien en te ontdekken.