Jordanië wordt “een openluchtmuseum” genoemd vanwege zijn historisch erfgoed, het heeft een prachtig natuurlandschap en een kustlijn, evenals een ongelooflijke Midden-Oosterse keuken en vriendelijke gastvrije lokale bevolking. Het land behoort zeker tot de beste vakantiebestemmingen van Azië.

De bruisende hoofdstad van Amman

De mooiste bezienswaardigheden van Jordanie vind je in Amman. Het is de hoofdstad van Jordanië en een van de oudste continu bewoonde steden ter wereld met 7000 jaar geregistreerde geschiedenis. Amman is een enorme stad die ooit onder de naam Philadelphia ging, ter ere van Ptolemaeus Philadelphus (de zoon van Cleopatra) die de stad herbouwde voordat deze door Herodes werd ingenomen rond 30 voor Christus en aan de Romeinen werd geschonken.

de-dode-zee-in-Jordanie

De stad heeft een geweldig nachtleven, ongelooflijk eten, oude geschiedenis, musea van wereldklasse en een bloeiende kunstscène. Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Jordanie is het oude Romeinse amfitheater, gebouwd toen Amman bekend stond als Philadelphia. In tegenstelling tot het Romeinse amfitheater in Rome, is het amfitheater in Amman volledig open voor toeristen en wordt het nog steeds gebruikt voor live-evenementen.

Het eten

Reisroutes door Jordanië omvatten ook de reisroute door de culinaire geschiedenis. Jordanië wordt ingesloten door enkele van de belangrijkste landen in het Midden-Oosten en heeft het voordeel dat er van overal keukeninvloeden zijn, zoals Libanon, Syrië, Egypte of de hele Middellandse Zee. Over het algemeen is de Jordaanse keuken vergelijkbaar met de Libanese, met typische ingrediënten uit het Midden-Oosten, zoals knoflook, citroen, olijfolie en hummus.

Binnen de Jordaanse cultuur is eten een belangrijke factor. De maaltijden zijn grotendeels gemeenschappelijk met aanwezige familie en vrienden. Veel Jordaniërs gebruiken lekker eten om hun vrijgevigheid en gastvrijheid te tonen.

Prachtige landschappen

Reisroutes door Jordanië kies je best volgens de unieke natuurlijke wonderen en ongerepte woestijnlandschappen. De bekendste is Wadi Rum, een overweldigend marsachtig landschap en het voormalige stampende terrein van Lawrence of Arabia. Het unieke rode zand heeft het tot een favoriet gemaakt voor regisseurs van sciencefictionfilms. Zonsondergangen hier moeten worden gezien om het te geloven.

Jordanië landscappen

Reizen door Jordanië betekent ook de Dode Zee bewonderen, een natuurwonder dat een van de laagste plekken op aarde is. Het beroemde water met een hoog zoutgehalte betekent dat je meer drijfvermogen hebt en gemakkelijk kunt drijven, de mineraalrijke zwarte modder biedt ook een natuurlijke huidtherapie omdat het rijk is aan gezonde, oude mineralen. Jordanië is dus zeker één van de beste vakantiebestemmingen!