Do’s en dont’s voor voordelige lastminutes

Het vinden van een voordelige lastminute vakantie is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Er zijn namelijk talloze websites en reisbureaus welke deze aanbieden. Is het wel zo voordelig? En dien je echt alle sites af te speuren voor de meest voordelige lastminute vakantie van je keuze?

Onderstaand enkele tips voor wie een last minute reis zoekt.

Hoe vind ik de voordeligste lastminute vakanties?

Bestaan voordelige lastminutes wel. Voorheen moesten de reisorganisaties vooraf een inschatting maken van de bezetting voor een compleet seizoen. Op basis van deze inschatting reserveerden deze bedden bij hotels en vluchten bij de diverse luchtvaartmaatschappijen. Hierdoor is het jarenlang zo geweest dat men wachtte met het boeken van hun vakantie omdat men wist dat de prijzen werden verlaagd indien er geen reizen werden verkocht. Op het laatste moment kon men extreem goedkoop op vakantie. Dit waren bij uitstek voordelige lastminutes.

Sinds 1 januari 2008 mogen vliegmaatschappijen alleen adverteren met volledige kosten van een reis, dus ticketprijzen met alle kosten en eventuele toeslagen bij de ticketprijs inbegrepen. Hier moet dan ook het totale kostenplaatje vermeld te worden.

voordeligste lastminutes

De voordeligste lastminutes vind je op internet?

Op internet kun je alles vinden over voordelige lastminutes. Het aantal websites met lastminutes is groot. En zo zijn er populaire en minder populaire lastminutes. Een last minute Barcelona is bijvoorbeeld een veel gezochte lastminute vakantie.
Een minder populaire, dus verkochte, plaats, zal u meer succes opleveren. Je kunt de laatste aanbiedingen middels social media zoals twitter en facebook volgen. Je kunt ze ook via email ontvangen. Een voordelige lastminute vakantie op internet vinden is wel wat werk. Jij moet bijna alles zelf doen, maar je hebt wel alles in de hand. Dit is toch wel een groot voordeel.
Zorg dat je altijd “onzichtbaar” surft. Cookies verwijderen dus. De reden hiervoor is simpel: De websites die jij bezoekt, kunnen je dan niet volgen en bijvoorbeeld onverhoopt de prijs stiekem iets verhogen als je de volgende dag terugkomt op de site.
Internet is niet de enige plek voor uw voordelige lastminutes.

voordelige lastminute

Schiphol

Je kan op de dag van vertrek op de bonnenfooi naar Schiphol gaan, en vraag bij de diverse reisaanbieders naar de reizen waarvoor die dag nog plaats is. Dit had vroeger vaker succes, maar dit wordt echter steeds minder. Je moet vaak erg lang wachten, en in het ongunstigste geval, kun je weer onverricht ter zake huiswaarts keren. Dit met alle teleurstellingen en kosten van dien. En je kan dan niet te kieskeurig zijn. Ook mis je alle voorpret, wat voor vele wel een groot onderdeel is van de vakantie.

Reisbureau

Minder populair is een bezoek aan het reisbureau. Daar kunnen ze je helpen met je wensen. En je krijgt een reëel beeld van de kosten van je vakantie. Echter voordelige lastminutes vind je er zelden.

Boek een voordelige last minute met een persoonlijke reisadviseur

In opkomst zijn de persoonlijke reisadviseurs. Zij helpen je met het zoeken van een reis en kunnen deze zelf samen stellen indien noodzakelijk. Ze werken als zelfstandige reisadviseurs en vragen vaak eenmalig een bedrag aan bemiddelingskosten voor hun inspanningen (bij reisbureaus of online aanbieders zijn deze kosten vaak verpakt als boekingskosten). Net als een reisbureau krijgen zij een commissie van de reisaanbieder. Het is de oplossing voor wie weinig tijd heeft, of een zeer speciale maatwerk reis gaat maken. Maar niet geschikt voor voordelige lastminute vakanties.

voordelige last minute accomodatie

Voordelige last minute tickets en accommodaties

Het boeken van losse tickets kan zeker voordelig zijn. Vooral binnen Europa. Dit geld zeker ook voor losse hotelkamers. Dit is vooral voordelig voor het boeken van last minute vakanties als stedentrips.
Echter ga je een verre reis maken, is dit niet altijd voordeliger. Op internet zijn diverse sites voor het boeken van losse tickets. Ook kunnen deze vaak direct bij de luchtvaartmaatschappij worden geboekt. Ook voor het los boeken van een accommodatie zijn er veel voordelige lastminutes te vinden.

Op de meer algemene boeking sites krijg je vaak een eerlijk en reëel beeld van de accommodatie.
Lees ook de reviews en ervaringen van mensen die de accommodatie hebben bezocht. Hoe staat het met de hygiëne? Is het daadwerkelijk op loopafstand van de diverse faciliteiten? Overlast?

Schoolvakanties

Ga van tevoren na wanneer de schoolvakanties zijn. Buiten de vakanties op vakantie gaan is uiteraard voordeliger. Je moet hier natuurlijk wel de gelegenheid voor hebben.Bekijk hiervoor van te voren even Schoolvakanties-nederland.nl. 

populaire last minute bestemmingen

Populaire last minute bestemmingen

Bestemmingen als Spanje, Griekenland, Italië of Portugal zijn de populairste zonbestemmingen binnen Europa. Hierin zullen veel minder voordelige lastminute vakanties beschikbaar zijn. Last Minute Barcelona is de populairste lastminute vakantie zoekterm. Er zijn echter prachtige vakantielanden in opkomst. Het aantal zonuren is zeker niet minder, en de zee is niet minder blauw. Je kan dan denken aan landen als Kroatië en Bulgarije. De toeristische voorzieningen zullen niet zo volledig zijn als in de populaire mediterrane badplaatsen zijn, maar dit zal uw vakantie er niet minder om maken.voordeligste lastminute

Het is lang onrust geweest in bepaalde vakantielanden zoals Tunesië en Egypte. De rust is inmiddels wedergekeerd, maar veel mensen meiden nog steeds deze landen. De toeristen komen nog niet massaal terug. Dus kun je relatief goedkoop naar deze landen. Ze zien je daar graag verschijnen, en het zal je aan vriendelijkheid aan niets ontbreken. Houd uiteraard wel de reisadviezen in de gaten en of je reisorganisatie is aangesloten bij de SGR en ANVR.

Conclusie; de voordelige lastminutes zoals deze er vroeger waren bestaan niet meer. Maar wie goed zoekt, en zijn wensen aanpast, kan echte een leuke voordelige lastminute vakantie vinden. Hotels zijn inmiddels goed op internet vindbaar. Maar wacht niet tot het laatste moment met boeken zoals vroeger. Hotels houden tegenwoordig zelfs de prijs bewust hoog, zeker bij slecht weer in Nederland. Omdat ze weten dat de boekingen vanzelf komen met ons klimaat in het achterhoofd. Daarnaast kopen ze ook minder in. Zodat ze minder kans op overschot hebben. In geval van nood bestellen ze liever wat bij, dan met onverkochte reizen te blijven zitten.

Een voordelige lastminute vakantie boekt u het beste middels internet