Indonesië is een erg populair vakantieland en dit is natuurlijk niet voor niets. Indonesië bestaat uit wel meer dan 16000 eilanden. Dit maakt Indonesië de grootste eilandstaat van de hele wereld. Veel mensen die naar Indonesië op vakantie gaan, verblijven een bepaalde tijd op een van de eilanden. Dit is erg zonde, aangezien Indonesië veel meer te bieden heeft, ga dus vooral rondreizen in Indonesië. We bespraken al de mooiste bezienswaardigheden van Taiwan. In dit artikel lees je meer over het rondreizen in Indonesië, welke eilanden je zeker moet bezoeken en worden een aantal praktische tips gegeven voor het rondreizen door Indonesië.

Prijzen van accommodaties in Indonesië

Rondreizen door Indonesië zelf is niet duur, vooral de reis er naartoe is de grootste kostenpost. Daarna zijn de accommodaties de grootste kostenpost. Maar het mooie aan Indonesië is dat accommodaties over het algemeen alsnog erg goedkoop zijn. Je kunt al een tweepersoonskamer met airconditioning en eigen badkamer voor 15 euro per nacht. Dit geldt niet voor de populaire eilanden als Bali en Java. Hier zijn de prijzen een stukje hoger, maar kun je alsnog accommodaties vinden tegen een erg goedkope prijs. Als je wat meer luxe vraagt van een accommodatie moet je rekening houden met ongeveer 30 euro per nacht. voor accommodaties kun je het beste zoeken op booking.com en airbnb.

rondreizen Indonesië

Welke plekken moet je zien tijdens een rondreis door Indonesië?

Indonesië bestaat zoals gezegd uit meer dan 16000 eilanden. Het is natuurlijk onmogelijk om al deze eilanden te bezoeken. Er zijn een aantal plekken op Indonesië die je moet zien als je een rondreis in Indonesië maakt. Hieronder vind je een aantal van deze plekken.

Bali

Iedereen heeft wel eens gehoord van Bali. Het is dan ook een van de meest populaire en mooie vakantiebestemmingen op Indonesië. Bali staat bekend om de geweldige natuur, de tempels, de rijstvelden en de prachtige rivier Ayung. De mooiste plek op Bali is Canggu. Van lekker eten tot surfen over hoge golven alles kun je in Canggu vinden.

Rondreis Indonesië

Nusa eilanden

Vanaf Bali is het erg eenvoudig om door te reizen naar de Nusa eilanden. Deze eilanden zijn namelijk te vinden net onder Bali. Op de Nusa eilanden kun je wat ruigere natuur vinden. Daarnaast zijn er erg veel punten op de eilanden, waar vandaan je kunt genieten van het schitterende uitzicht. Wil je juist lekker uitrusten op het strand? Dan moet je zijn op Nusa Lembongan.

mooie rondreis in indonesie

Java

Java is een andere populaire plek in Indonesië. Veel reizen door Indonesië starten op Java. Op Java heb je verschillende steden die interessant zijn om te bezoeken. Zo is er het bekende Jakarta. Jakarta is een erg drukke overweldigende stad. Het is leuk om Jakarta meegemaakt te hebben, maar de stad is erg chaotisch dus het is niet aangeraden er al te lang te verblijven. Als je op Java bent moet je zeker de Bromo vulkaan bezoeken. Het leukste is om de vulkaan te beklimmen met behulp van paarden, maar natuurlijk kun je dit ook gewoon te voet doen. Als je eenmaal boven bent gekomen kun je genieten van het prachtige uitzicht en een blik werpen in de krater van de vulkaan. Ook moet je zeker de stad Yogyakarta bezoeken. Dit is erg toeristisch stadje op Java. Je kunt hier cultuur opsnuiven, heerlijk eten en er zijn tal van souvenirwinkeltjes te vinden. Kortom op Java is genoeg te beleven.

rondreizen in indonesie

Sumatra

Sumatra is het grootste eiland die je zeker moet bezoek tijdens je rondreis Indonesië. Sumatra staat vooral bekend om de enorme regenwouden die er te vinden zijn. Als je op Sumatra bent is het zeker aan te raden om een tocht te maken door de jungle. Buiten regenwouden heeft Sumatra nog meer te bieden. Zo kun je oerang oetangs bekijken bij Bohorok Orangutan Viewing Centre. Daarnaast zijn er genoeg leuke steden te vinden met prachtige natuur en leuke restaurants.

mooie rondreis indonesie

De Gili eilanden

Bij een rondreis Indonesië mogen de Gili eilanden niet worden overgeslagen, zij zijn echt een betoverende plek. Van parelwitte zandstranden tot de meest blauwe zee die er te vinden is. Als je lekker wilt uitrusten en genieten zijn de Gili eilanden the place to go. Als je houdt van duiken en snorkelen zijn de Gili’s ook zeker een plek die je niet wilt overslaan bij een rondreis door Indonesië.

rondreis indonesie

Het vervoer op Indonesië

Het is erg eenvoudig om van de ene naar de andere plek te gaan op de eilanden van Indonesië. Overal zijn wel taxi’s te vinden. Deze taxi’s zijn ook nog eens spotgoedkoop. Om te reizen naar een ander eiland heb je 2 opties. Of je reist per boot, of je reist per vliegtuig. Over het algemeen is het reizen per boot een stuk goedkoper. Natuurlijk doe je er wel wat langer over. Als de eilanden niet te ver van elkaar vandaan liggen is het aan te raden om de boot te pakken. Over het algemeen is een rondreis Indonesië makkelijk en goed te organiseren.

mooie rondreis door indonesie