Salar de Uyuni is een prachtige bestemming welke je zal verbluffen. Het is de grootste zoutvlakte op de wereld (zo’n 10 miljard ton zout) en dat is ongelooflijk om te zien.

salar de uyuni tips

Onderzoek de reisorganisatie

Er zijn een aantal reisorganisaties die dit verzorgen, maar het is wel belangrijk dat je goed je research doet. Ze zijn niet allemaal even bekwaam. In het verleden zijn ook verschrikkelijke ongelukken gebeurd. Zorg er dus voor dat wie je boekt legitiem is. Beter iets meer betalen en weten dat je goed zit dan iets goedkoops regelen waarbij rare dingen gebeuren.

salar de uyuni

Wees voorbereid op de hoogte

Vergeet niet dat Bolivia erg hoog is, en dus ook de Salar de Uyuni. Als je de typische 3-daagse tour doet, zijn sommige van je andere stops zelfs nog hoger! Hoogteziekte is niet niks en kan gevaarlijk zijn. Je kunt hartstikke fit zijn maar hoogteziekte kan je vakantie alsnog serieus verzieken. Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen om hoogteziekte te voorkomen en te bestrijden.

Neem een goede camera mee

Het is er op z’n mooist van december tot april, omdat er dan een heel dun laagje water ligt op het zout welke als een spiegel werkt. De lucht en wolken worden hierin gereflecteerd en dit geeft echt een uniek, prachtig zicht! Het is daarom ook een geweldige bestemming voor fotografen. Een goede tip is dus om een goede camera mee te nemen.

tips salar de uyuni

Neem zonnebrand mee en verschillende soorten kleding

De zon is intens en door de hoogte wordt het versterkt. Ook al kan de temperatuur koud zijn, je kunt hier behoorlijk gefrituurd worden. En wat je kleding betreft; de hoge Andes-achtige hoogten kunnen de Salar ronduit bevriezen, zelfs in de zomermaanden. Maar overdag kan het behoorlijk warm worden. Je kunt je het beste in lagen kleden. In de zomer kun je warme dagen verwachten en zeer koude nachten.

Neem cash mee

Hoewel de meeste tours meestal all-inclusive zijn, kun je wel te maken krijgen met een paar extra toeslagen voor toegang tot bepaalde plekken, voor het gebruik van sommige toiletten en sommige accommodaties vragen geld voor een warme douche. Toiletten op bepaalde locaties vragen meestal 1 Boliviano voor gebruik. Je wilt misschien ook een paar souvenirs kopen. Er zijn geen geldautomaten als u Uyuni verlaat!