Als je op zoek bent naar een coole en ongewone bestemming, dan is Paaseiland de plek!

Als je op zoek bent naar een coole en ongewone bestemming, dan is Paaseiland de plek!

Eindelijk is het tijd om een van je grootste dromen van je leven te realiseren: Paaseiland leren kennen!

Paaseiland wordt beschouwd als de meest afgelegen plek ter wereld. Het ligt 3.700 kilometer van Chili. Het is een magisch eiland met een unieke energie! Deze plaats moet op het verlanglijstje staan van degenen die genieten van geschiedenis, cultuur, mysterie en ongelooflijke natuurlijke landschappen. Het is een vulkanisch eiland, miljoenen jaren geleden gevormd door 3 inactieve vulkanen. Het is een plek die ontspanning, mysterie en mystiek biedt.

Laat je fascineren door deze plek, de mysterieuze geschiedenis en de gigantische Moai en ga reizen naar Paaseiland.

In deze post geef ik je interessante tips voor een reis naar Paaseiland.

Hieronder enkele tips voor een vakantie naar Paaseiland

Tip 1; Hoe kom je op Paaseiland?

Ondanks dat het de meest geïsoleerde plek ter wereld is, is het relatief eenvoudig om te reizen naar Paaseiland. Hiervoor kan je het beste naar Santiago de Chile afreizen en daar een paar dagen verblijven. Daarna ga je verder met het reizen naar Paaseiland (De heenvlucht duurt ongeveer vijf en vier uur op de terugweg).

Tip 2 Beste tijd om te reizen naar Paaseiland?

Een van de andere tips voor een vakantie naar Paaseiland is het klimaat. Paaseiland heeft een mild klimaat en is een bestemming die het hele jaar door bezocht kan worden, niet in de laatste plaats omdat het niet bepaald een strandbestemming is. Het droogste seizoen loopt van oktober tot februari en het regent meer tussen maart en augustus.
Het hoogseizoen loopt van december tot de Heilige Week. Wil je in de week reizen naar Paaseiland dan moet je er rekening mee houden dat het eiland drukker wordt en de prijzen in het algemeen hoger zijn.

Nog meer tips voor een reis naar Paaseiland

Waar te verblijven op Paaseiland?

Naar mijn mening is de beste locatie voor een accommodatie in het centrum van Hanga Roa, waar de meeste hotels, restaurants, winkels zich bevinden. Bovendien ligt de luchthaven ook heel dicht bij het centrum ligt.
Enkele hotels die worden genoemd als tips voor een vakantie naar Paaseiland zijn;
Arapiki
Kona Koa Lodge
Cabañas en Hostal Vai Hinaaro
Korina’s Guesthouse
Cabañas Tautira
Cabañas Raupa
Cabaña Oreko

Winkelen op Paaseiland

De hoofdstraat van Hanga Roa zit vol met winkels. Parallel aan de hoofdstraat, naast de kerk, is een ambachtelijke markt met veel kraampjes. Over het algemeen verkoopt iedereen hetzelfde, maar bedragen zijn wisselend. Het is de moeite waard om wat onderzoek te doen en een goede prijs te scoren.

Nog wat kleine interessante tips voor een reis naar Paaseiland;

Belangrijke tips voor een goede Paaseiland-route

Neem Chileense peso’s mee en geen dollars
Er zijn niet veel taxi’s op het eiland te vinden.
ls je een traditionele dansvoorstelling wilt bijwonen, is een van de meest bekende plaatsen de Maori Tupuna.

Paaseiland bezienswaardigheden

Om het eiland te verkennen is het raadzaam om een auto te huren. Er zijn veel verschillende verhuurbedrijven in de stad te vinden. Het eiland is klein en de maximale afstand tussen de ene kant en de andere is 20 km. Het is supergemakkelijk om alle bezienswaardigheden Paaseiland te vinden met slechts een kleine kaart in de hand.

Bezienswaardigheden Paaseiland 1;

Eén ding is zeker: iedereen die naar Paaseiland gaat, wil de Moai zien! Dit is de must see van alle Paaseiland bezienswaardigheden. Deze gigantische en mysterieuze beelden zijn verspreid over het eiland en naar het schijnt zijn het er in totaal 887. Velen van hen zijn echter niet gerestaureerd en bevinden zich in dezelfde staat als ze werden aangetroffen: beschadigd en op de grond gevallen. Deze Moai behoren tot de nummer 1 bezienswaardigheden Paaseiland.

De Moai zijn gehakt uit de stenen van de Rano Raraku-vulkaan. De werkplaats waar men dit tegenwoordig nog doet, bevindt zich in de beroemde Moai fabriek. Een van de grootste mysteries van het eiland is hoe ze deze gigantische beelden, zo’n tien meter hoog en met een gewicht van tonnen, naar al die plekken op het eiland hebben vervoerd.

Verdere Paaseiland bezienswaardigheden

Het eiland leeft niet alleen de Moai, het eiland heeft ook twee stranden en talloze natuurlijke poelen. Anakena Beach is daarvan n de mooiste waar je kunt genieten van een dagje zon en kristalhelder water.

Maar, er zijn nog meer bezienswaardigheden Paaseiland. De volgende plekken zijn zeker een bezoek waard;

Ahu Tahai – een prachtige plek om van de zonsondergang te genieten. Hier kan je de zon achter de beelden zien ondergaan.
Ana Kai Tangata (een grot met grotschilderingen)
Ahu Vinapu, hier zijn veel oude Moai relikwieën te bezichtigen en is een muur van mozaïek te bekijken.
De ongelooflijke krater van de Rano Kau-vulkaan – waar een uitkijkpunt is met een absurd uitzicht over het eiland.
De tempels van Vaihu Akahanga; Tongariki (de beroemde rij van 15 Moai)
Ahu Te Pito Kura, hier ligt een magnetische steen waarbij er een zeer rijke energie aanwezig is.
Ahu Tongariki een plek om bij zonsopgang te bezoeken – het is een van de mooiste plekken om de zonsopgang op Paaseiland te zien.
Orongo; dit is een dorp van Rapa Nui-feesten en oude rituelen van de inheemse bevolking. Hier heb je een prachtig uitzicht over de oneindige zee. En, de rust van de plek, het geluid van de oceaan en het uitzicht op de Rano Kau-vulkaan zijn ongelooflijk!

Een laatste belangrijke tip voor een reis naar Paaseiland;

Voor veel parken en archeologische vindplaatsen (inclusief de belangrijkste attracties) moet je een toeristenticket betalen van 54 duizend peso’s.

Dit waren de tips voor een reis naar Paaseiland. Alvast veel plezier met het voorbereiden van je reis naar deze meest afgelegen en mysterieuze plek op aarde