Groningen is een juweel van een stad, verscholen in het meest noordelijke punt van Nederland. Met 54.000 studenten die bijna het hele jaar door in deze universiteitsstad bivakkeren, is de sfeer bruisend te noemen. In deze blog “Tips voor een weekendje weg naar Groningen” lees je enkele bezienswaardigheden die je zeker moet gezien hebben wanneer je een last minute overnachting op je bucking list hebt staan. De combinatie van historische architectuur, vintage shops, fantastische musea, cultuur en het nachtleven van Groningen zorgen voor een speciale niet-alledaagse belevenis.

Tip 1: Beklim de kerktoren

De bewoners van Groningen zeggen wel eens dat als je verdwaalt in Groningen, je gewoon naar de lucht kunt kijken en je de Martini-toren kan zien. Zo kan je de weg terug naar de stad vinden. De toren ligt in hartje Groningen en is 97 meter hoog. Om de top te bereiken, moet je 260 treden beklimmen. Het is allemaal de moeite waard voor het spectaculaire uitzicht en een indrukwekkende Instagramfoto te maken voor je volgers. De toren beklimmen kost slechts een paar euro en is elke cent waard.

Tip 2: Drink in de grootste pub van Europa

Na het beklimmen van de toren heb je waarschijnlijk wat verfrissing nodig. Geniet van een drankje bij De Drie Gezusters, gelegen tegenover de Martini-toren op de Grote Markt. De pub heeft ruimte voor meer dan 3.700 mensen en huisvest 20 bars onder één dak. De kroeg straalt een ouderwetse luxueuze charme uit door de hoge plafonds en de aanwezige kroonluchters. ’s Avonds zorgen de studenten voor de nodige ambiance. Een sluitingsuur bestaat niet in Groningen. Misschien toch maar een last minute overnachting boeken.

Tip 3: Shoppen in vintage stijl

Groningen zit vol met charismatische straatjes waarbij de vintage winkels als paddenstoelen uit de grond rijzen. Als je wandelt langs de Steenstilstraat en Carolieweg zal je ongetwijfeld een vintage shop tegenkomen. Ook zijn er talloze conceptwinkels te vinden die de moeite lonen om een bezoekje te brengen.

Tip 4: Groninger Museum en schilderijen van Andy Warhol

Groningen heeft een aantal interessante musea, maar het Groninger Museum wordt als het mooiste beschouwd en trekt ook het meest aantal bezoekers. In dit museum vind je een enorme collectie schilderijen uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Bijzondere voorbeelden zijn sculpturen van Joost van den Toorn en schilderijen van Andy Warhol.