Frankrijk is een veelbezochte vakantiebestemming onder Nederlanders en dat is niet voor niets. Het land heeft veel te bieden op gebied van natuur, cultuur en geschiedenis. Het is daarom ook leuk, als je op vakantie naar Frankrijk gaat, om zo nu en dan een uitstapje te maken. Dit kan je het beste doen als je verblijft op een mooie camping op de ideale locatie. Maar hoe vind je nu perfecte luxe campings voor een uitstapje in Frankrijk?

Verschillende Franse vakantiestreken

Het is ten eerste goed om van tevoren na te denken waar in Frankrijk je wilt verblijven. Er zijn verschillende streken waar je kan verblijven op een luxe camping, vanwaar je leuke uitstapjes kan maken. Afhankelijk van de soort uitstapjes die je wilt maken, kan je bijvoorbeeld afreizen naar de Dordogne, de Côte d’Azur of Normandië. Nabij de Dordogne bezoek je historische steden en kastelen. Ook kan je hier een kanotocht maken over de rivier. De badplaats Côte d’Azur straalt een en al luxe uit. Hier geniet je van mooie natuur, witte zandstranden en helderblauwe zee. Ben je meer geïnteresseerd in geschiedenis, dan kan je een bezoek brengen aan Normandië. Hier is Juno Beach gelegen, hét strand waar op D-Day Canadezen landden voor de bevrijding van Europa. Daarnaast vind je hier prachtige natuurgebieden. Er zijn in deze streken verschillende luxe campings voor een uitstapje in Frankrijk.

Waar voldoet jouw perfecte camping aan?

Bij het zoeken naar een camping kan je bepaalde voorzieningen selecteren. Doe je dit, dan weet je zeker dat er alleen campings overblijven die volledig voldoen aan jouw eisen en wensen. Je kan bijvoorbeeld selecteren op de ligging. Verblijf jij graag direct aan het strand of boek je liever een camping die gelegen is op het platteland? Vind jij het belangrijk dat de perfecte camping beschikt over een zwembad, een peuterbad of een beauty center? Ook zijn er nog verschillende diensten die campings aan kunnen bieden. Denk hierbij aan fietsverhuur, om de prachtige omgeving op de fiets te kunnen verkennen. Daarnaast kan je denken aan een mini-supermarkt, een broodjesservice of snackbar, waar je gemakkelijk en snel een lekkere maaltijd kan halen. Als je op zoek gaat naar een camping in Frankrijk, is het belangrijk om rekening te houden met alle aspecten die jij en jouw reisgenoten belangrijk vinden.

Kamperen of verblijf in een bestaande accommodatie

Ook qua accommodatie is er tegenwoordig veel mogelijk. Neem je zelf een tent of caravan mee, of ga je voor een verblijf dat al aanwezig is op de camping? Over het algemeen is een staanplaats voor een tent goedkoper dan de meeste andere verblijven en daarnaast ben je nog dichter bij de natuur. Het kan ook zijn dat je liever kiest voor een wat luxere accommodatie, zoals een glamping tent of een bungalow of chalet. Met een glamping tent creëer je hetzelfde effect als wanneer je in een tent verblijft, al beschik je over net iets meer luxe. Een bungalow of chalet is een klein huisje dat van alle gemakken voorzien is. Voor welk type accommodatie je ook kiest, in Frankrijk zal je hoe dan ook optimaal kunnen genieten!