Als in Nederland de zon ergens vaak schijnt, dan is het wel in Zeeland. Niet voor niets dat het in deze strand provincie in de zomer zo druk is. Echter is Zeeland ook het bezoeken waard buiten het hoogseizoen om en je hoeft er echt niet alleen maar op het strand te liggen. De meesten van ons hebben dit jaar niet de vakantie kunnen hebben zoals we die gewend zijn, prima reden dus om een keer een extra weekend weg te gaan en een last minute vakantie in Zeeland te boeken. Wat je dan zou kunnen doen tijdens dat verblijf, lees je hieronder.

Wandelen door het historische Veere

Veere is een dorpje dat mensen vanuit de hele wereld aantrekt voor een bezoek. Niet voor niets want dit mooie vestingstadje is de moeite meer dan waard. In de winter vindt in Veere één van de mooiste kerstmarkten van ons land plaats. Waar je het hele jaar door van kunt genieten, zijn de lekkernijen van Oma’s Snoepwinkel. Achter de gekleurde gevel ontdek je een stukje overheerlijke historie vol Zeeuwse boterbabbelaars, stroopsoldaatjes, zoethout en andere snoepwaren. Eigenlijk kun je overal in Veere sfeervol genieten van allerlei lekkers. Daarnaast is het heerlijk wandelen door de oude, nauwe straatjes en over de stadswallen van Veere.

Mooiste duingebied van Nederland

Westenschouwen beschikt over misschien wel het mooiste duingebied van Nederland. Van Haamstede kun je via Burgh naar Westenschouwen mountainbiken over een spannende route. Je kunt in deze omgeving ook normaal fietsen, maar met de mountainbike is het makkelijker om de steile duinen te beklimmen. Op een gewone fiets moet je de mountainbikeroute sowieso links laten liggen, omdat die ook over zand en paden met houtsnippers gaat. Handig: bij Paviljoen Duinzigt kun je gratis je band plakken en een fietspomp lenen. Mocht je geen van beide nodig hebben, dan vind je hier ook een heerlijk terras uit de wind voor een koffiebreak, schepijsje of om een van de vele soorten bier te proeven.

Paradijs voor natuurliefhebbers

Natuurgebied Oranjezon is een voormalig waterwingebied en ligt tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle. Het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en je vindt er verschillende wandelpaden door de bossen en duinen. Vogel liefhebbers moeten hier absoluut gaan wandelen in het najaar, als er in dit gebied duizenden trekvogels rondvliegen. Ook zou je hier zomaar oog in oog kunnen komen te staan met een damhert of ree. Bovendien vind je hier misschien wel het fijnste strand van de provincie: enorm wijds en met strandtenten zoals die horen te zijn: heel relaxed en vooral niet hip.

Bezoek de hoofdstad van Zeeland

Wil je tijdens je bezoek aan Zeeland ook een stedentrip doen, dan is Middelburg zeker de moeite waard. In de hoofdstad van Zeeland vind je onder andere de enorme boekhandel ‚De Drukkerij’. Naast talloze boeken, tijdschriften en schrijfwaren, kun je hier ook genieten van een heerlijke kop koffie. Voor nog meer koffie met iets lekker,s of een goede lunch of vroege borrel, ga je naar Røs en voor ambachtelijk gemaakte taarten en andere zoetigheden ga je naar De Juf. Ook bij Expresszo kun je terecht voor een goede bak koffie, maar wist je dat je hier ook kunt overnachten? Op de eerste verdieping en de zolder vind je twee sfeervolle kamers met een fantastisch uitzicht op de levendige Pottenmarkt. Ben je in de eerste week van augustus in Middelburg? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Culikaravaan: een foodtruck festival met allerlei optredens rondom de oude Seismolen.