De 10 mooiste stranden van Griekenland in een overzicht!

Griekenland staat bekend om zijn mooie stranden en vele eilanden: een paradijselijke vakantiebestemming op slechts een paar uur vliegen vanaf Nederland. In totaal kent Griekenland meer dan 5000 eilanden waarvan er iets meer dan 200 bewoond zijn. Het aanbod aan vakantiebestemmingen in Griekenland is dus enorm groot. Welke stranden in Griekenland zijn nou ècht de moeite waard? In dit artikel vind je de 10 mooiste stranden van Griekenland, geselecteerd door ons. Dit was een behoorlijk moeilijke opgave aangezien Griekenland honderden prachtige zandstranden kent. Veel leesplezier bij het lezen over de mooiste stranden van Griekenland!

Top 10 mooiste stranden van Griekenland:

Strand 1: Elafonisi beach op het eiland Kreta

Het eerste strand uit deze top 10 is Elafonisi beach. Dit strand ligt in het zuidwesten van het populaire eiland Kreta en is misschien wel het mooiste strand van Griekenland. Het strand ligt bij een prachtige lagune en is ver uitgestrekt. Om het stand heen liggen duingebieden. Het zand op dit strand is wit en de zee is helderblauw. Elafonisi beach is een populair strand en het kan er soms druk zijn. Het is daarom aan te raden om ’s ochtends vroeg al te gaan.

Strand 2: Myrtos beach op het eiland Kefalonia

Dit tweede strand is een van de populairste eilanden op Kefalonia. Dit strand bevindt in het noordwesten van Kefalonia, op zo’n 25 kilometer afstand van de hoofdstad Argostoli. Myrtos beach is een uitgestrekt strand van bijna een kilometer. Op sommige plaatsten is het strand bijna 100 meter breed: genoeg plek voor iedereen! Het water op dit strand is helder en van hoge kwaliteit. Ook is dit een prachtige plek om een zonsondergang mee te maken tijdens je vakantie.

Strand 3: Kavourotrypes beach op het schiereiland Chaldiki

Dit derde strand is geen typisch zandstrand maar behoort zeker tot de mooiste stranden van Griekenland. Dit strand ligt vlakbij het plaatsje Sithonia op Chaldiki. Het strand bestaat uit meerdere kleine baaien en ligt beschut tussen de rotsen en naaldbomen. Het water is er ondiep en het strand is daarom erg kindvriendelijk. Aan dit strand liggen ook verschillende accomodaties en bars om even wat te drinken. Een echte aanrader om eens te bezoeken!

Strand 4: Shipwreck/navagio beach op het eiland Zakynthos

Dit vierde strand is een van de bekendste stranden van Griekenland en wordt door veel vakantiegangers ook als het mooiste strand van Griekenland gezien. En dit is niet zomaar: dit parelwitte strand beschikt over een oud scheepswrak. Het strand is niet zelfstandig te bereiken, maar er gaan veel excursies vanaf de havens op Zakynthos naar dit strand. Dit strand is absoluut uniek en een must tijdens je vakantie op Zakynthos.

Strand 5: Voutoumi beach op het eiland Anti-Paxos

Dit vierde strand uit onze selectie van mooiste stranden van Griekenland ligt op het eiland Anti-Paxos. Dit eiland is misschien wat minder bekend bij het grote publiek. Dit doet niet af aan de pracht van dit strand. Het witte zand en de helderblauwe zee geven dit strand een paradijselijk en exotisch karakter. Dit strand is een absolute aanrader om eens te bezoeken. Het is ook een goede locatie om te snorkelen. In de zomermaanden zijn er erg veel toeristen op dit strand te vinden, maar buiten het hoogseizoen is het nog vrij rustig.

Strand 6: Porto Katsiki beach op het eiland Lefkas

Lefkas is een klein eilandje maar heeft prachtige stranden. De witte stranden op dit eiland zijn uitermate geschikt voor surfen en andere watersporten. Porto Katsiki beach bevindt zich in het zuiden van Lefkas. Het strand ligt tussen de rotsen, heeft helderblauw water en wit zand. Dit strand is goed met de auto bereikbaar. De route door de natuur naar dit strand toe is op zichzelf al een belevenis!

Strand 7: Paradise beach op het eiland Kos

Kos is een populaire vakantiebestemming in Nederland en telt vele mooie stranden. Dit strand is misschien wel het bekendste strand van het eiland en kan tot de mooiste stranden van Griekenland gerekend worden. Het strand bevindt zich aan de oostkust van Kos en ligt verstopt tussen de rotsen en het groen. Op sommige delen van het strand kun je beschut onder de bomen liggen. Daarnaast beschikt het strand over diverse faciliteiten en is daarom uitermate geschikt voor families met kinderen.

Strand 8: Tsambika beach op het eiland Rhodos

Dit strand zou ook zomaar een van de mooiste stranden van Griekenland kunnen zijn. Tsambika beach bevindt zich aan de oostkant van het populaire eiland Rhodos. Dit strand is erg lang en uitgestrekt en ligt verscholen tussen de rotsen. Dit strand is zowel per auto als met een bootexcursie te bereiken. Het strand beschikt over een aantal horecagelegenheden en op een deel van het strand zijn ligbedden beschikbaar.

Strand 9: Agios Georgios op het eiland Corfu

Dit brede strand ligt op zo’n 30 kilometer afstand van Corfu stad in een uitgestrekte baai. Het parelwitte strand ligt verscholen tussen de Griekse rotsen. Dit strand kan zelfs tijdens het hoogseizoen nog rustig zijn. Dit strand is een uitstekende plek voor actieve vakantiegangers: de plek is erg geschikt om te duiken, snorkelen of voor andere watersporten.

Strand 10: Red beach op het eiland Santorini

Het laatste strand uit onze selectie van mooiste stranden van Griekenland is een absolute aanrader. Dit strand ligt in het zuiden van Santorini en ligt verscholen tussen rode rotsen. De rode gloed die het zand hierdoor krijgt is uniek. Het strand is niet makkelijk bereikbaar vanwege de rotsachtige beweging: neem dus goede schoenen mee wanneer je dit strand gaat bezoeken!

Dit waren ze dan, onze Top 10 mooiste stranden van Griekenland. Ondanks dat het kiezen van het mooiste strand van Griekenland bijna onmogelijk is hebben we geprobeerd een mooie selectie te maken. We hopen we dat we je geïspireerd hebben en veel plezier met het uitkiezen van je volgende vakantiebestemming!