lekkere indonesiche gerechten

Indonesië staat niet alleen bekend om al haar prachtige eilanden maar ook om het overheerlijke eten. Elk eiland heeft zo haar eigen specialiteiten en zo worden ook de landelijke gerechten zoals bijvoorbeeld nasi goreng en saté op elk eiland weer anders bereid. Echte kenners kunnen maar niet beslissen van welk Indonesisch eiland de lekkerste Indonesische gerechten vandaan komen, daarom hebben wij alles even op een rijtje gezet. Wij hebben speciaal voor jou een hele lijst gemaakt met lekkere Indonesische gerechten, bijzondere Indonesische gerechten en gerechten die je echt niet mag missen wanneer je op doorreis bent door Indonesië.

1. Balinese Saté

Saté wordt in heel Indonesië gegeten maar de Balinese versie is toch wel een groot favoriet. Wanneer je aan lekkere Indonesische gerechten denkt mag de Balinese saté niet ontbreken. Vaak is de saté van kip, vis of varken en kenmerkt het zich door de zoete en tegelijkertijd zacht pikante marinade.

2. Javaanse saté

Ook de Javaanse saté mag niet ontbreken in het rijtje van de lekkerste Indonesische gerechten. In Java werken ze vooral met kip, geit en vis en serveren ze de saté vaak met een verse pindasaus. Zo komen we ook bij het volgende gerecht.

3. Gado Gado

Gado Gado is een verzameling van allerlei verschillende groente die bedekt worden met een verse pindasaus. Ook wordt er vaak gebakken tofu aan het gerecht toegevoegd. Het is een vegatarisch gerecht maar je kunt er altijd wat saté bij bestellen. Wil je het gerecht wat vullender maken? Combineer het dan met ‘nasih putih’- witte rijst.

bijzondere indonesiche gerechten

4. Balinese ikan bakar

Lekkere Indonesische gerechten bestaan ook vaak uit verse vissen.
Ikan betekend vis en bakar is gefrituurd. Gefrituurde vis is vooral lekker in Uluwatuh, dit kustplaatsje heeft een eigen vismarkt en ‘visboulevard’- een stuk strand met allerlei visrestaurantjes op het strand. Kies hier je eigen vis uit en laat het heerlijke frituren terwijl jij op het strand geniet van de zee en het adembenemende uitzicht.

5. Sumatra’s Nasih Goreng

Nasih Goreng is wederom zo een landelijk gerecht dat elk eiland op haar eigen manier klaarmaakt. De lekkerste Nasih Goreng is toch wel die uit Sumatra. De geheime specerijen zullen er voor zorgen dat deze gebakken rijst er eentje is die je nooit zult vergeten.

6. Manado’s Mie Goreng

Mie Goreng, gebakken noodles, kun je ook op elk eiland krijgen maar die van het eiland Manado is overheerlijk. De gebakken noodles worden aangevuld met heerlijke zeevruchten.

7. Soto Ayam

Deze heerlijke groentesoep wordt gecomplimenteerd door verse stukjes ‘pulled chicken’ en afgemaakt met een gekookt ei. Eet de soep met reist en ketjap manis.

8. Beef Rendang

De rendang uit de keuken van Sumatra is het lekkerst. Het vlees wordt in kokosmelk en kruiden uren op het vuur gesudderd en het resultaat is fingerlicking good. Eet de rendang met witte rijst en gestoofde groente.

9. Javaanse Bakso Soep

Deze soep is niet voor iedereen, je moet er echt van houden. Het zijn gekookte vleesballetjes/gehaktballetjes in een groente bouillon.

10. Bubur

Bij bijzondere Indonesische gerechten denk je misschien niet direct aan ‘rijstpap’ want dat is toch oerhollands? Wist je dat ze in Indonesië ook hun eigen versie maken. De bubur kan gegeten worden in de ochtend bij het ontbijt maar ook in de avond als toetje.

Door Travel