Reizen naar Thailand begint steeds populairder te worden onder de Nederlanders. Dit komt mogelijk onder meer doordat je als toerist niet altijd een visum nodig hebt. Je hoeft namelijk een visum Thailand te hebben als je langer dan 30 dagen in het land verblijft. Als zakelijke reiziger moet je hoe dan ook een visum in bezit hebben als je naar Thailand gaat. Het aanvragen van een visum kan online, per persoon kost het €69,95 of meer.

Als je het visum voor je reis naar Thailand hebt gekregen dan kun je beginnen met de planning van de vakantie. Hierbij mag Bangkok natuurlijk niet ontbreken. De hoofdstad van het land zit vol met betoverende bezienswaardigheden. Druk is het er wel, want er wonen meer dan 11 miljoen mensen. Dan hebben we de vele toeristen hier nog niet eens bij opgeteld. Je gaat naar Bangkok onder meer voor het Koninklijk Paleis, maar ook voor de tempels. Wat Pho is hier een uitstekend voorbeeld van. 

Een ander hoogtepunt van Thailand zijn de Erawan Watervallen. Je vindt dit prachtige schouwspel in het Erawan National Park. Bovendien ligt dit maar een paar uur rijden van Bangkok, dus dit valt perfect te combineren. Bij de Erawan Watervallen vind je prachtige smaragdgroene poelen, maar natuurlijk ook de adembenemende waterval. Deze waterval heeft zeven niveaus, wat erg bijzonder is. Doe stevige schoenen aan, want je wilt natuurlijk elk niveau goed kunnen bekijken.

Phuket wordt ook wel de parel van het zuiden genoemd. Dat is zonder meer terecht. Dit tropische eiland heeft een tropisch klimaat en kent een prachtige kust, om van het bosrijke binnenland nog maar niet eens te spreken. Op de mooie stranden kun je heerlijk zonnen, terwijl je ’s nachts het bruisende nachtleven ingaat. Ook heeft Phuket een aantal tempels die je kunt bezoeken. Toch is de bekendste attractie de Big Buddha Chalong, wat een enorm boeddhabeeld is dat bovenop een berg zit. 

Voor natuur zit je in Isaan helemaal goed. Deze regio in Thailand wordt gekenmerkt door bergen en rijstvelden, wat het zonder twijfel bijzonder maakt. De bewoners leven in dit gebied in eenvoud, het is dan ook het armste deel van het land. Toch zorgt dit er ook voor dat het een authentieke regio is met prachtige dorpen, vriendelijke mensen en adembenemend natuur. Een hoogtepunt van het gebied is het Sala Kaew Sculpture Park. In het park vind je een aantal enorme sculpturen die gebaseerd zijn op het Boeddhisme en het Hindoeïsme. Er zijn onder meer beelden van Boeddha, Vishnu en Shiva te zien.

Veel idyllischer dan Koh Phi Phi kan eigenlijk niet. Deze kleine eilandengroep gelegen voor de westkust van Thailand is een Nationaal Park en is te zien in de film The Beach. Dat is niet voor niets, want Koh Phi Phi heeft een paar witte zandstranden die lang en prachtig zijn. Tel de azuurblauwe zee hier bij op en je hebt een ware aanrader. De wonderbaarlijke kalksteenrotsen hebben we dan nog niet eens benoemd, want deze mag je ook niet missen.