Heb je binnenkort een vakantie Kroatië gepland? Dan is het een leuk idee om een rondreis te overwegen, want in dit prachtige land zijn er te veel prachtige plaatsen om je te beperken tot slechts één stad! Geen idee waar je moet beginnen? Hieronder geven wij alvast de top 5 bezienswaardigheden van Kroatië!

1.De natuur bewonderen in het Nationaal park, Plitvicemeren

Als je een vakantie Kroatië hebt gepland en je dol bent op de natuur, dan kan het nationaal park Plitvicemeren zeker niet op je bucketlist ontbreken. Dit indrukwekkende park behoort niet voor niets tot de werelderfgoedlijst van Unesco. Het nationaal park heeft prachtige watervallen, oogverblindende meren en merkwaardige fauna en flora. Je kunt er tot rust komen en zalig genieten van een boottocht op de prachtige meren!

2.Cultuur opsnuiven in Dubrovnik

Wie naar Kroatië gaat en dol is op cultuur, die kan Dubrovnik zeker niet overslaan! Dit is namelijk dé stad die je moet gezien hebben, als cultuurliefhebber. Het oude centrum van deze stad staat ook op de werelderfgoedlijst van Unesco. In Dubrovnik zal jij je nooit vervelen, je vindt er een fort, een gezellige haven en een prachtige kathedraal. Daarnaast kan je er ook altijd lekker en gezellig uit eten gaan. Deze prachtige monumenten en de algemene sfeer geven je het gevoel dat je voor even teruggekeerd bent in de tijd!

3.Urenlang kuieren in de schattige straatjes van Šibenik

Šibenik is een havenstad, gelegen aan de Adriatische Zee. Deze havenstad is uiterst gezellig, maar heeft ook heel wat geschiedenis die de moeite waard is om te ontdekken. Het is namelijk de oudste inheemse Kroatische stad aan de oostelijke kust van de Adriatische Zee. In deze stad werden er veel oorlogen gevoerd, waardoor delen van de historische stad verwoest zijn. Deze delen werden grotendeels gereconstrueerd. Als je deze stad bezoekt, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de ST. James kathedraal en de forten Tvrdava Sv Nikole, Mihovila, Ivana en Subicevac.

4.Tot rust komen bij de Krka watervallen

Als je voornamelijk op vakantie gaat om te ontsnappen aan de dagelijkse stress en eventjes van alles weg te zijn, dan zijn de Krka watervallen een echte aanrader! Deze watervallen stromen vanaf de Dinara berg, richting de rivieroever Krka, waarnaar ook het nationaal park is benoemd. Deze prachtige rivieroever is omgeven door bos en is de ideale plaats om écht te genieten van natuur en rust. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen en zwemmen.

5.De tijd van je leven beleven op Hvar

Ben je in de buurt van Split? Dan loont het zeker de moeite, om een uitstap te maken naar het Hvar eiland. Dit eiland ligt amper op 3 uur afstand van Split en is ideaal om eens goed te gaan feesten. Hvar heeft namelijk enkele populaire clubs, waaronder club Carpe Diem, dat welbekend is onder celebrities. Na een stevig nachtje feesten, kan je uitrusten op het prachtig strand dat het eiland omringt!