Een van de grootste en meest toeristische plekken van Turkije is toch wel Istanbul. Een grote stad vraagt natuurlijk om genoeg bezienswaardigheden en ook in Istanbul is dat zeker van toepassing. Hieronder kijken we naar de Top bezienswaardigheden Istanbul en die iedereen een keer zou moeten bezoeken met daarbij handige Istanbul informatie

mooiste bezienswaardigheden istanbul

1. Hagia Sophia

Een van de bekendste bezienswaardigheden Istanbul is de Hagia Sophia. Oorspronkelijk is dit gebouw gebouwd als kerk, maar na een tijd uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste moskeeën van Turkije. Tegenwoordig is het geen kerk en geen moskee meer, maar een museum. Daarnaast is de Hagia Sophia in Istanbul uitgeroepen tot een van de mooiste gebouwen ter wereld wat maakt dat hij in het lijstje komt van bezienswaardigheden Istanbul

Top bezienswaardigheden istanbul

2. De blauwe Moskee

Ook een grote trekpleister in Istanbul is de Blauwe Moskee. De door Sultan Ahmed I gebouwde moskee was destijds een antwoord op de Hagia Sophia die toen nog als kerk fungeerde. De sultan kon het niet verkroppen dat een van de bekendste gebouwen van Istanbul een Christelijk gebouw was en liet daarom de Blauwe Moskee bouwen. De Blauwe moskee behoort ook tot de top bezienswaardigheden Istanbul.

3. Het Topkapi paleis

Een leuke bezienswaardigheid in Istanbul is het Topkapi paleis. Vroeger een paleis, maar nu een museum met veel kunst. Er zijn ruim 40 vertrekken te bekijken in het paleis wat het maakt tot een van de bekendste bezienswaardigheden Istanbul.

4. De Grote Bazaar

Voor de echte stopfanaten vind je in Istanbul het grootste winkelcentrum ter wereld. Kapalicarsi ook wel de Grote bazaar bezit maar liefst 4000 winkeltjes waar van alles en nog wat te koop is. Van tapijten tot kleding tot sieraden vindt je in dit gigantische, overdekte winkelcentrum. Dat maakt het dan ook tot een van de top bezienswaardigheden Istanbul.

5. Het archeologisch museum.

Voor de cultuursnuivers onder ons is het archeologisch museum een echte aanrader. Het belangrijkste museum van Istanbul bezit een breed scala aan beelden en kunst.

6. De Prinseneilanden

Ben je toe aan wat rust? Ga met een bootje naar een van de negen prinseneilanden om bij te komen van de drukke stad. De eilanden zijn allen per boot bereikbaar en ook een van de echte bezienswaardigheden Istanbul.

top attracties istanbul

7. De Galatabrug

Een grote brug in Istanbul die twee delen van de stad met elkaar verbind. Ook een echte toeristentrekker en aanrader om even te bezoeken wanneer je Istanbul bezoekt.

Al met al dus genoeg te doen in deze grote stad!