Een van de meest populaire bestemmingen in Europa blijft natuurlijk de hoofdstad van Spanje: Madrid. Dat komt omdat het een stad is met veel flair en natuurlijk een hoop bezienswaardigheden. bezienswaardigheden zorgen er voor dat mensen naar een mooie stad toe gaan voor een reis. Madrid heeft die dan ook voldoende. We gaan je in deze tekst meenemen naar de top 7 mooiste bezienswaardigheden van Madrid.

1. Het koninklijk paleis van Madrid

Een van de mooiste bezienswaardigheden Madrid is natuurlijk het Koninklijk Paleis. In de 18e eeuw werd dit prachtige gebouw in opdracht van Filips V gebouwd. Het bijzondere aan het paleis is dat je hier maar liefst 3000 kamers in terug vindt. Uiteraard zijn niet alle kamers van het paleis te bezoeken. Hier heb je ook bijna een aparte reis voor nodig en er zijn nog zoveel meer mooie bezienswaardigheden Madrid. Gelukkig kun je wel een kijkje nemen in een aantal vertrekken van het paleis zoals bijvoorbeeld de troonzaal. Absoluut de moeite waard en daarom onmisbaar op de lijst met mooiste bezienswaardigheden Madrid.

2. Museo Nacional del Prado

Ook onmisbaar op de lijst met beste bezienswaardigheden Madrid is het nationaal museum ofwel museo Nacional del Prado. Het museum wordt ook wel gezien als de trots van Madrid en dat komt door alle kunst die te bewonderen is in dit museum. Mocht je niet genoeg krijgen van alleen dit museum dan zitten er nog meer musea in de buurt. Deze musea staan met elkaar ook wel bekend op de lijst van beste bezienswaardigheden Madrid als de Gouden Driehoek. Een absolute must voor toeristen en al helemaal voor kunstliefhebbers.

3. Stadspark van Madrid

Op deze lijst van beste bezienswaardigheden Madrid vindt je natuurlijk een hoop verschillende soorten bezienswaardigheden. Ook de parken van deze prachtige stad kunnen dan niet missen. Het stadspark van Madrid om precies te zien. Helemaal wanneer je even op zoek bent naar wat rust is het park een hele goede optie. Het is een groene oase met prachtige groene tuinen en ook een ideale afwisseling na een van de andere op de lijst met mooiste bezienswaardigheden van Madrid. Zoek je dus wat rust dan is een bezoekje aan het stadspark van Madrid de moeite waard.

4. Het stadion van Real Madrid

Mocht je zelf een voetballiefhebber zijn of reizen met een voetballiefhebber dan zal hij of zij het stadion van Real Madrid waarschijnlijk op zijn lijst hebben staan met mooiste bezienswaardigheden Madrid. Net zoals een goedkope voetbalreis naar Italië kun je ook natuurlijk ook een voetbalreis naar Madrid boeken. Je kunt natuurlijk kiezen voor het bijwonen van een voetbalwedstrijd wanneer dit gebeurt tijdens jouw trip naar de hoofdstad van Spanje of je kiest voor een rondleiding door het hele stadion. Je leert dan een hoop van de geschiedenis van het voetbalteam. Voor de liefhebber is er uiteraard ook een souvenir shop zodat je niet met lege handen naar huis hoeft te gaan.

5. Plaza Puerta del Sol

Midden in het stadscentrum vindt je Plaza Puerta Del Sol. Het plein staat bekend als ontmoetingsplaats voor een hele hoop verschillende mensen. Het plein bevindt zich als centraal middelpunt van een hele hoop verschillende winkelstraten. Uiteraard zijn die winkelstraten ook iets wat een echte shopper niet mag overslaan. Ook de winkelstraten vallen in de categorie bezienswaardigheden Madrid.

6. Plaza Mayor

Plaza Puerto Del Sol is niet het enige plein op onze lijst van bezienswaardigheden Madrid. Ook Plaza Mayor mag je niet missen tijdens een trip naar de stad. Dit plein is ontzettend rustig en dat komt omdat er geen verkeer is toegestaan bij dit plein. Hier is het dus ook een stuk rustiger dan op andere locaties in de stad. Tevens vindt je op deze plek een hoop verschillende toeristische attracties. Denk bijvoorbeeld aan een hoop horeca, maar ook straatmuzikanten die het gezamenlijk een gezellig geheel geven.

7. La Cibeles

Hou je van mooie gebouwen dan ben je bij La Cibeles aan het juiste adres. Dit is ook een plein, maar dan een plein met een prachtige fontein in het midden. Ook vindt je hier om het plein heen een hele hoop prachtige gebouwen. Voor de mensen die op zoek zijn naar mooie gebouwen en mooie architectuur is het dus zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij dit plein.

Tot slot

Al met al is er dus een hoop te beleven in de hoofdstad van Spanje wanneer je kijkt naar de lijst met mooiste bezienswaardigheden van Madrid. Het is een stad die veel charme heeft en voor elke toerist een leuk verblijf kan geven. Ben je gek op architectuur en mooi gebouwen dan is het absoluut de stad voor jou, maar ook wanneer je zoekt naar lekker eten en een gezellige sfeer is Madrid the place to be. Er is dus daadwerkelijk voor ieder wat wils.