Plant u een vakantie Canada dan mag een bezoek aan nationale parken niet ontbreken. Welke nationale parken in Canada zijn de mooiste? Wij maakten een top 7.

Fathom Five National Marine Park, nummer 7

Houdt u van snorkelen of duiken? Dan zult u een prachtige onderwaterwereld ervaren in Fathom Five National Marine Park. Met scheepswrakken, ruige grotten en kliffen. Na het snorkelen maakt u met een boot een onvergetelijke een trip naar Flowerpot Island.

Klaune National Park, nummer 6

Voor wandelkaars is Klaune National Park een onvergetelijke ervaring. Bewonder Mount Logan, de hoogste berg van Canada en wandel tussen oogverblindende gletsjers. Klaune National Park is ook geschikt voor fietsers en er kunnen rondvluchten gemaakt worden boven de naakte ijsvelden van Canada.

Auyuittuq National Park, nummer 5

Auyuittuq National Park is een van Canada’s oeroude nationale parken. Het bevindt zich in de poolcirkel en is niet gemakkelijk te bereiken. Voor avonturiers is het een grote uitdaging. U vliegt naar Nunvatut, vervolgens meent u een vliegtuig naar de Inuit-dorpen. Omgeven door ijsblauwe fjorden bereikt u gletsjervalleien met immense granietpieken. De natuur is er in oeroude vorm aanwezig. IJsberen en kariboes leven er nog in het wild.

Gwaii Haanas National Park Reserve, nummer 4

Gwaii Haanas National Park Reserve op Graham Island is en afgelegen park, gelegen voor de westkust van Canada. Hier treft u voedsel voor de ziel in de vorm van schitterende wouden vol mossen, ruïnes en rauwe kustgebieden. U wordt teruggeworpen op uzelf en navigeren kan uitsluitend op de ouderwetse manier met een kompas en landkaart.

Cape Breton Highlands National Park, nummer 3

“Het gebied waar de bergen de zee ontmoeten,” zo wordt Cape Breton Highlands National Park door de Canadezen genoemd. Het gebied vol kliffen, rotsen en bossen, bevindt zich aan de noordelijke punt van Nova Scotia. Onvergetelijke wandelingen langs Cabot Trail, zijn gegarandeerd.

Gros Morne National Park, nummer 2

UNESCO verklaarde het Gros Morne National Park tot werelderfgoed. De geografie van dit park is bijzonder. Het is gelegen op het eiland Newfoundland. Neemt u de Green Gardens-route dan bent u getuige van het spectaculair kustlandschap Gros Morne. Fjorden en plateaus brengen u in bijna spiritueel contact met de imposante kracht van onze planeet. Een wandeling over de aardmantel van de plateaus is aanbevolen.

Jasper National Park, nummer 1

Zeer gewaardeerd door bezoekers van over de hele wereld: Jasper National Park. Hier ervaart u de Rocky Mountains op velerlei manieren. Te water, te voet of te fiets. In de inktzwarte nachten kunt u sterren kijken op indrukwekkende wijze. Jasper is immers een zeer donker hemelreservaat. En een rit over de indrukwekkende Icefields Parkway is absoluut een van de meest schitterende toeren die u maken kunt. Bent u enthousiast geworden van de uitgebreide mogelijkheden van een vakantie in Canada? Neem dan eens een kijkje bij Travelworld en boek een auto of camperreis door Canada en bezoek verschillende Nationale parken in Canada.