De zomer staat voor de deur en daarom gaan mensen op zoek naar een heerlijk vakantieland. Zo zoeken mensen buiten en binnen Europa. In Europa zijn er meer  mogelijkheden voor een zonvakantie dan je in eerste instantie denkt. Boek een vakantie naar Tenerife en neem onvergetelijke herinneringen mee naar huis. Naast dit voorbeeld zijn er nog meer mogelijkheden binnen Europa. Wil jij weten welke topbestemmingen nog meer te vinden zijn in Europa? Lees dan zeker verder.

Bezoek eilandengroepen

Ook in Europa zijn er genoeg eilanden te vinden. Zo heeft Griekenland prachtige eilanden die groepen vormen. De Cycladen is een eilandengroep, een bestemming waar je heerlijk kunt eilandhoppen. Santorini is één van de eilandjes binnen deze groep. Dit is een bekende bestemming waar vaak prachtige foto’s gemaakt kunnen worden. Neem een kijkje bij Mykonos of Paros tijdens het eilandhoppen. Ook deze eilanden behoren tot de Cycladen. Niet alleen Griekenland heeft prachtige eilanden, maar ook in de Atlantische oceaan ligt een mysterieuze vulkanische eiland archipel, de Azoren. Dit is minder bekend dan de Cycladen. Bezoek de Azoren en geniet van de natuurlijke sfeer met het mooie landschap.

Kom tot rust op het strand

Vaak willen mensen tijdens een zomervakantie tot rust komen. Na weer een jaar hard werken is een weekje naar de zon heerlijk. In Europa zijn genoeg landen met hagelwitte stranden waar jij helemaal tot rust kan komen. Zo staat Sardinië bekend om de heldere turquoise zee wat je doet denken aan de Maldiven. Ook Sardinië is een topbestemming voor natuurliefhebbers. Ga op vakantie naar een land met witte stranden en een helderblauwe zee en kom helemaal tot rust. 

Leef je uit in natuurgebieden

Ben jij meer van een actieve vakantie in plaats van uren op het strand vertoeven? Kijk dan eens naar de Schotse Hooglanden. Dit behoort tot de mooiste natuurbestemmingen van Europa. Laat jezelf inspireren door het mooie landschap, de hoge bergen en de diepe lochs. Zonder dat jij het doorhebt, ga je geloven in de mythische wezens en meermonsters. In de Schotse Hooglanden zijn de lokale tentjes enorm gastvrij. Breng een bezoekje aan een lokale pub en geniet van de gastvrijheid. Geniet zo van een heerlijke avond bij de Schotse Hooglanden.
Bedenk hoe een perfecte zomervakantie er voor jou uit ziet. Ga jij voor een eiland vakantie zoals een vakantie naar Lanzarote of kies je voor een natuurgebied? Er zijn talloze mogelijkheden in Europa! Ver reizen is dus geen must om te genieten van een heerlijke vakantie.