Brazilië is een top bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Onderstaande bezienswaardigheden in Brazilië staan op de lijst van iedere bezoeker.

Amazonegebiedbezienswaardigheden brazilie

Het Amazonegebied is het grootste tropisch regenwoud van de wereld met een oppervlakte van meer dan 4 miljoen vierkante kilometer. Dit heeft als voordeel dat de Amazone vanaf vele steden in Brazilië te bezoeken is. veel dorpen langs de rivier de Amazone zijn goed per boot te bereiken. De stad Manaus ligt in het hart van dit gebied en is een uitstekende startplek voor vele excursies.

Iguaçu watervallen

Het Nationaal park Iguaçu ligt op het drielandenpunt met Argentinië en Paraguay. De
meer dan 270 individuele Iguaçu watervallen zijn vanaf diverse loopbruggen te bewonderen. De grootste waterval, de ‘Devil’s Throat’, is meer dan 150 meter breed en 70 meter hoog. Sinds 1986 is het park opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. het park is een van de bekendste bezienswaardigheden in Brazilië

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is niet alleen tijdens het jaarlijkse carnaval een top bezienswaardigheden in Brazilië. De stranden Copacabana en Ipanema zijn ook bekend onder mensen die er nog nooit zijn geweest. Bezoekers gaan graag naar het standbeeld van Christus om te genieten van het schitterende uitzicht. Voor voetballiefhebbers is het stadion Maracanã een absolute must.

Salvador de Bahia

Salvador de Bahia was het centrum van de slavenhandel. In het historisch centrum staan veel kleurrijke gebouwen met herinneringen aan de Portugese en Afrikaanse cultuur. Deze oude hoofdstad is het centrum van de capoeira, de traditionele krijgsdans. Voor liefhebbers van historische bezienswaardigheden in Brazilië.

Canoa Quebradabrazilie bezienswaardigheden

Het strand en duinen van Canoa Quebrada liggen ten zuidoosten van de stad Fortaleze. De duinen met een hoogte tot 30 meter zijn populair onder zandsurfers en geschikt voor een excursie met buggy’s of paarden. De houten vissersboten zijn overdag geschikt voor het maken van een tocht op zee.

Imperial Museum of Brazil

Op 70 kilometer vanaf Rio de Janeiro in de stad Petrópolis ligt het Imperial Museum of Brazil’ In een voormalig zomerpaleis leer je meer over de geschiedenis van het voormalig koninkrijk. Onder anderen de keizerlijke kroon en koets zijn te tentoon gesteld. Ook de tuin is het bezoeken meer dan waard.

De Gruta do Lago Azul

De Gruta do Lago Azul, de blauwe grot, is goed te combineren met een bezoek aan het ‘Nationaal park Iguaçu’. Het kristalheldere blauwe water heeft een diepte van meer dan 60 meter. In 1992 zijn er duizenden botten gevonden van prehistorische dieren waaronder de sabeltandtijger. Een goed voorbeeld van de diversiteit aan bezienswaardigheden in Brazilië.

Fernando de Noronha

350 kilometer voor de kust van de provincie Pernambuco ligt het eiland Fernando de Noronha. Dit unieke natuurreservaat met zeeschildpadden en dolfijnen is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Er wonen permanent rond de 3000 inwoners. Duikers komen hier goed aan hun trekken. Om de natuur te beschermen mogen maar 460 bezoekers per dag het eiland betreden.