Als de zon het een beetje laat afweten, gaan we ons hoofd er weer over buigen: de vakantie. Ben je er alweer aantoe? 

Waar gaan we in 2020 naartoe? Naar Turkije bijvoorbeeld. Van de Turkse Riviera tot aan de Egeïsche of Lycische kust, Turkije is volgens velen the place to be in 2020. Een gastvrij land, lekker eten, mooi stranden en veel cultuur. Je komt het land op heel veel sites tegen. Aan de promotie ligt het niet. Maar natuurlijk is er meer. 

Niet iedereen wil hetzelfde in zijn vakantie. De een wil op een strand liggen, urenlang. De ander is meer in voor een actieve vakantie en wil wandelen, of zelfs klimmen of abseilen. Ook duiken is populair. Even een rondje langs wat landen die worden genoemd. 

Eilandhoppen is een hit

Wie wat beweeglijker is ingesteld dan alleen maar op het strand liggen, kan gaan eilandhoppen. Weekendtas ofwel travelbags mee en hup naar Griekenland. Daar zijn zoveel eilanden dat je van de een naar de ander kunt om de cultuur op te snuiven en stranden te bezoeken. 

Echt bounty eiland

Wie het verder zoekt én van het eilandleven houdt gaat naar het bounty eiland Mauritius. Een droombestemming waarvan vooral de oostkust bejubeld wordt. Ben je niet zo iemand die uren op het strand kan liggen, ga dan voor de actievere vakantie in het binnenland. Je kunt er wandelen in de bergen, mountainbiken of abseilen. De natuur is er geweldig mooi. 

Zoveel Nationale parken

Over puur natuur gesproken, de Nationale parken in West-Amerika worden getipt als bestemming voor het komende jaar. We noemen het Yosemite National Park of natuurlijk de Grand Canyon. Yellowstone is het oudste nationale park van Amerika. Maak een keuze, want je kunt er maar eentje per keer bezoeken en dan nog heb je niet alles gezien. 

In een kano op ontdekkingstocht

Avontuurlijk ingesteld? Kies voor Canada. Aangeraden wordt om met een kano het land te ontdekken. Vanuit Vancouver bijvoorbeeld, waar je eerst de stad verkent met een Cowboysbag aan je schouder. Al snel kun je die inwisselen voor de rugzak of backpack om de wildernis in te gaan. 

Sand boarded in Peru

Ben je iemand die liever niet naar de meest populaire bestemmingen afreist, dan is misschien Huacachina in het zuidwesten van Peru iets voor jou. Was het eerder alleen voor de rijksten der aarde weggelegd, tegenwoordig komen er veel backpackers om er te sand boarden. 

In het schoonste water ter wereld

En dan IJsland. Daar gaat iedereen al heen, denk je misschien. Maar gaan ze dan ook allemaal naar de Silfra Kloof? Absoluut niet. Daar kun je zwemmen en duiken tussen twee continenten (Europa en Noord-Amerika) en het is de plek met het schoonste water ter wereld. Dat moet een bijzondere ervaring opleveren.