Je vakantie naar Griekenland is geboekt. En dan is het bijna zover: de langverwachte vertrekdag. Wat neem je mee in je koffer? Natuurlijk reguliere bagage zoals kleding, persoonlijke verzorging en belangrijke reisdocumenten. Maar wat nog meer? Wat mag je echt niet vergeten?

1. Ontwaar de onderwaterwereld

Een vakantie naar Griekenland is niet compleet zonder een duik in de zee. En dus moet je swimwear natuurlijk mee. Daar had je vast wel aan gedacht. Maar denk je ook aan een snorkel? De Griekse kust nodigt uit om chill op het water te drijven en de onderwaterwereld aan je voorbij te zien gaan. Wil je heel comfortabel snorkelen tijdens je vakantie, neem dan een snorkelmasker mee. Zo’n snorkel zet je als een masker over je gezicht. Groot voordeel is dat je niets in je mond hoeft vast te houden, maar door je mond en neus kunt ademen. Dat geeft een gevoel van vrijheid. Precies wat je wil tijdens je Griekse getaway.

2. Zonnige essentials

Denk je aan Griekenland, dan denk je aan zon. En om daar goed van te genieten, neem je natuurlijk wat essentials mee. Ten eerste zonnebrandcrème in een tube die mee mag in het vliegtuig. Check je ruimbagage in? Dan neem je een grote tube mee. Maar ga je alleen voor een paar daagjes naar Griekenland en neem je niet meer dan je handbagage mee, dan is die fullsize tube te groot. Neem dan een tube van maximaal 100 ml mee. Daarnaast wil je je zonnebril niet vergeten. Leg hem maar vast klaar in je auto, dan heb je ‘m meteen bij de hand wanneer je op de parking van het vliegveld bent.

3. Tas in tas

En naast je koffer, wil je een extra tasje in je koffer stoppen. Bijvoorbeeld om je handdoekje en een flesje water in te doen wanneer je gaat hiken, wanneer je naar zee gaat, een stadje verkent, een boottochtje gaat maken of een leuk souvenir tegenkomt. Een simpel katoenen tasje is voldoende. Die weegt ook nog eens niks in je koffer. Like!

4. Bolide staat solide

En als laatste iets wat je sowieso niet meeneemt, tenminste, niet in je koffer: je auto. We zeggen: parking airport. Boek een parkeerplaats bij het vliegveld en je laat je bolide met een veilig gevoel op een bewaakt terrein achter. Dit is ook nog eens een fijn begin en eind van je vakantiereis. Want parkeren vliegveld staat gelijk aan comfort. Je parkeert je auto op een korte loopafstand van het vliegveld óf bent verzekerd van een brengservice. Dus, nog even het parkeren regelen en dan vliegen. Op naar Griekenland!