Fins Lapland als wintersportbestemming wordt alleen maar populairder en dat is niet voor niets! Het Noorden van Lapland staat namelijk garant voor een fantastische vakantie met unieke uitjes. En wat dacht je van het magische Noorderlicht? Maak je verblijf extra bijzonder door te logeren in een authentiek Fins huisje, oftewel een Mökki. We vertellen je alles over de ideale sneeuwbestemming met bijbehorende knusse houten huisjes!

Waarom is Fins Lapland the place to be?

Een goede wintersportvakantie is een mix van meerdere ingrediënten, namelijk sneeuw, goede pistes, gezellige bars en restaurants, andere bijzondere activiteiten en een overheerlijke accommodatie. Fins Lapland biedt dat allemaal. Het gebied ten Noorden van de Poolcirkel, met name de regio Ruka-Kuusamo, staat bekend om een perfecte mix van dit alles.

Eerder vertelden we je al waarom een sneeuwvakantie naar Fins Lapland een echte aanrader is. Hier toch nog even kort de hoogtepunten op een rijtje:

  • Skiën, snowboarden, ijsvissen, husky- en rendiersafari’s en nog veel meer. De activiteiten zijn eindeloos;
  • Een lang skiseizoen, ongeveer van oktober tot mei;
  • Begaanbare pistes, van hellingen voor beginners tot steile zwarte pistes én dat in combinatie met comfortabele skiliften;
  • Prachtige natuur, met als hoogtepunt het Noorderlicht!

Verblijven in een authentieke Mökki

Heb je al ooit van een Mökki gehoord? Dit is het Finse woord voor vakantiehuisje. En niet zomaar een vakantiehuisje! Mökki’s zijn veelal gebouwd van hout en staan op de mooiste plekken in de natuur. Kom je thuis na een dag heerlijke wintersport? Dan stap je binnen in je Finse chaletje en geniet je van de open haard. Daarnaast hebben de meeste Mökki’s ook een sauna. Zo kom je zeker bij van je dagje wintersport.

De eigenaren van de Mökki’s zijn meestal Finnen, die er eens in de zoveel tijd een vakantie doorbrengen. In de tijden dat ze er zelf niet zijn, zetten zij hun prachthuisjes graag te huur. Door een houten huisje te huren proef je de Finse cultuur op z’n best. Sommige vakantiehuisjes staan dichtbij alle faciliteiten, terwijl anderen wat verder de natuur in staan. Ze zijn vrijstaand en kunnen zowel voor kleine als voor grotere gezelschappen geboekt worden.

Lijkt zo’n Mökki jou wel wat? Snuffel dan eens door deze toffe Finse vakantiehuisjes.

Voorbereiden op de Finse wintersport

We vertelden je net al waarom Fins Lapland de meest bijzondere wintersportbestemming is én waarom je zeker moet verblijven in een typische Mökki. Waar moet je nog meer rekening mee houden als je een vakantie boekt naar het mysterieuze Noorden?

Onze tip is om vooraf een lijstje te maken van hoe lang je wilt gaan en welke activiteiten je wilt beleven. Er is zoveel mogelijk, van skiën en snowboarden tot ijsvissen en ijsklimmen, een tocht op de sneeuwscooter, een husky- of rendiersafari, een bezoekje aan het huis van de Kerstman en het spotten van het Noorderlicht. Stel een budget op en kijk welke activiteiten er bovenaan je wishlist staan. Gaat het deze vakantie niet lukken om alles te doen? Grote kans dat je nog eens terugkeert!

Wij wensen je alvast veel plezier op deze prachtvakantie naar het Noorden.