Dat vakantiegevoel ken je vast wel. Je bent net terug van een onvergetelijke vakantie en je voelt je opgeladen en zelfvoldaan. Je wil iedereen vertellen waar je net bent geweest en hoe geweldig het was. Maar waar gaat dat gevoel heen? Voor je het weet is dat gevoel verdwenen en loopt je hoofd weer langzaam vol met de zaken van alledag. Gelukkig zijn er manieren om dat gevoel vast te houden en hieronder noemen we er enkele.

vakantie herinneringen

Een van de dingen die je kunt doen om je vakantiegevoel vast te houden is een vakantieboek van al je foto’s te maken. Tegenwoordig hoef je daar niet meer voor in de weer met schaar en lijm, maar kun je dit digitaal doen. Geen behoefte aan een fotoboek? Bij Fotocadeau kun je ook een naambordje huis personaliseren. Tegenwoordig zijn er sowieso veel manieren om jezelf aan je vakantie te herinneren door een mok te laten bedrukken, een shirt of bestel ook onderzetters van Fotocadeau!

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om het vakantiegevoel wat langer vast te houden. Ze zeggen vaak dat de beste manier om dat vakantiegevoel te behouden is door er nog een te boeken, of in ieder geval een te plannen. Hoe klein de volgende reis ook is, het vooruitzicht naar een volgende vakantie houdt je hoofd leeg.  Kijk daarom naar gidsen, blogs en aanbevelingen. Op die manier houd je dat avontuurlijke gevoel vast.

Doen alsof

We weten dat het in eerste instantie misschien gek klinkt, maar doe net alsof je nog steeds in het zonnige Spanje of het prachtige Griekenland bent! Stel alle vakantiewas nog een paar dagen uit en haast je niet om stipt om zes uur aan tafel te gaan. Over eten gesproken: ga niet meteen terug naar je gebruikelijke gerechten, maak iets dat je probeerde toen je weg was. We hebben het over pasta, paella of zelfs tapas. Je smaakpapillen zullen je laten denken dat je nog steeds op vakantie bent!

Vul je agenda

Blijf leuke dingen doen om die vakantieblues te vermijden! Bezoek het museum, een goed restaurant of de lokale markt, net zoals je zou doen als je op vakantie bent. Toerist zijn in je eigen stad wordt zwaar onderschat en hoeft geen fortuin te kosten. Google gewoon gratis dingen om te doen in jouw regio en een overvloed aan resultaten zal verschijnen.

Helpende handen

Je huis is geen hotel, al denken kinderen dat vaak wel! Maar als ouders hoef je echt niet alles zelf te doen als het om huishoudelijk werk gaat. Laat je kleintjes helpen in het huishouden, zodat het vakantiegevoel nog wat langer behouden blijft. Vanaf vier jaar kunnen kinderen kleine taken uitvoeren, zoals het opmaken van hun bed, het opruimen van speelgoed of het dekken van de tafel. Een ander leuk idee is om te werken met een beloningssysteem. Geef elke huishoudelijke taak een sticker en spreek de beloning af die je kind krijgt als de kaart vol is… succes gegarandeerd! Het betekent dat je niet meer opgezadeld wordt met alle klusjes.

Geef een beetje geld uit, om wat tijd voor jezelf vrij te maken

We weten dat tijd vaak geld kost, maar die tijd kan ons een stuk gelukkiger maken, vooral als we de dingen doen waar we van houden. Daarom vinden we het ook niet erg om geld uit te geven aan vakantie toch? Om dat vakantiegevoel thuis voort te zetten, kun je je boodschappen laten bezorgen, een afhaalmaaltijd bestellen of zelfs een schoonmaakster laten komen! Wat kun je doen met die extra tijd? Je zou naar het strand kunnen gaan, cocktails drinken op het terras of afspreken met je vrienden. Je zou bijna denken dat je nog op vakantie bent!