Twente: de provincie van de natuurgebieden, gastvrijheid, een ruime keuze aan fiets- en wandelroutes, bijzondere streekproducten en het melodieuze dialect. Plan je een bezoek aan Twente, dan weet je bijna niet waar je moet beginnen.

Om het je wat makkelijker te maken hebben we vijf leuke uitjes in Twente voor je verzameld.

Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe is het kunstmuseum met de mooiste en rijkste kunstcollectie van Oost-Nederland. Het is een ode aan de menselijke verbeelding waarbij de tentoonstellingen de bezoeker iets vertellen over de cultuur in het heden of verleden. Tentoonstellingen worden regelmatig gewisseld, zodat het museum alle facetten van kunst en verbeelding kan laten zien. Je vindt het Rijksmuseum Twenthe in Enschede.

De stad Enschede

Een leuke stedentrip naar Enschede? In Enschede heb je aan een dag niet genoeg om alles te zien en te beleven wat deze moderne, industriële stad te bieden heeft. Struin lekker door het Volkspark, kies voor een rondleiding door het stadion van FC Twente of verken op eigen houtje de (binnen)stad, geniet van lekker eten en drinken in een café of restaurant en kom even helemaal tot rust in de Grote Kerk.

Opladen in Twente

Wil jij even helemaal in de watten gelegd worden? Kies dan voor een vakantie of een midweek weg in een vakantiepark Achterhoek. Een paar dagen helemaal niets hoeven doen en alleen genieten van de rust en de ruimte. Je hoeft het park zelfs niet af om lekker te eten en te drinken.

Natuurgebieden in Twente

Overal in Nederland heb je weilanden en bossen, maar geen provincie heeft zo veel natuurgebieden als Twente. Heide waarover je – binnen de paden – dwaalt, bossen waar de tijd even stil lijkt te hebben gestaan en natuurplassen waar je mag zwemmen of kan zonnen op een zandstrandje. De provincie staat bekend om de ruimte keuze aan fiets- en wandelroutes. Veel van deze routes leiden door de natuurgebieden, zodat je aan de hand van een route de omgeving verkent.

Bezoek Diepenheim

Diepenheim wordt ook wel ‘het kleinste stadje van Twente’ genoemd. Het ligt aan de rivier de Regge en maakt deel uit van de 24 kilometer lange Zes Kastelenroute Diepenheim. Op de fiets kom je langs verschillende kastelen en een eeuwenoude watermolen. De meeste kastelen zijn regelmatig geopend voor bezichtiging.

Plan je een meerdaags bezoek aan Twente zodat je zowel van de mooie steden en dorpen kunt genieten als lekker wandelend of fietsend de natuur in kunt trekken? Kies dan een goede uitvalsbasis zoals een vakantiepark Twente. Vanuit een centraal punt verken je de provincie en kom je iedere avond terug in een comfortabel vakantiehuisje. Daar geniet je van een heerlijke nachtrust om op te laden voor de volgende ontdekkingstocht.