Meer en meer mensen kiezen ervoor om de vliegvakantie te starten in Duitsland. Want vliegen vanaf een Duitse luchthaven heeft je tal van voordelen te bieden. En die voordelen gaan veel verder dan enkel een aantrekkelijke prijs voor een vliegticket. Om het je wat inzichtelijker te maken, hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet. Wie weet kies je binnenkort al voor vliegen vanaf Duitsland met FTI reizen.

De kosten voor het parkeren vallen vaak lager uit

Als je kiest voor een vliegvakantie, dan denk je misschien niet meteen aan de parkeerkosten op het vliegveld. Maar op het moment dat je voor een wat langere tijd op vakantie gaat, kunnen deze kosten erg snel hoog uitvallen. En dat wil je natuurlijk het liefste voorkomen. De parkeerkosten in Duitsland vallen over het algemeen wat lager uit in vergelijking met het parkeren op vliegvelden zoals Schiphol en Eindhoven. En hierdoor heb je weer net even wat meer budget over om uit te geven op je welverdiende vakantie. Denk daarbij aan het boeken van een gave activiteit of een keer vaker uit eten gaan. En ga je voor een all-inclusive reis? Dan heb je tijdens het boeken van de vakantie net even wat meer budget.

Over het algemeen zijn er kortere wachttijden

Je wilt natuurlijk zo zorgeloos mogelijk op vakantie gaan. Het laatste waar je op zit te wachten, zijn de lange wachttijden op het vliegveld. Over het algemeen staan de vliegvelden er in Duitsland bekend om dat er kortere wachttijden zijn. Hierdoor bespaar je dus weer aardig wat tijd en energie en start je nog relaxter aan de vakantie. En dat is natuurlijk wel zo fijn om te weten. Laat die welverdiende vakantie dus maar snel komen!

Er zijn vaak rechtstreekse vluchten naar de eindbestemming

Kies je ervoor om te vliegen van luchthavens zoals Frankfurt of Keulen? Vanaf deze vliegvelden gaan er vaak rechtstreekse vluchten. Hierdoor hoef je dus niet langer meer over te stappen en kom je zo snel mogelijk aan op de plek van bestemming. En doordat er vaak ook meerdere vluchten op een dag naar de plek van bestemming gaan, ben je ook erg flexibel met het indelen van je eigen reisschema. Het is dus altijd een erg goed idee om een keer alle mogelijkheden te gaan bekijken op het gebied van vliegen vanaf een Duitse luchthaven.